După ce s-a dat de gol că i-a păcalit pe liderii europeni, Băsescu îşi activează aparatul de propagandă

| 07 aug, 2014

Pactul de coabitare. Ca şi în alte situaţii, Traian Băsescu îşi arată ipocrizia nemăsurată - pe de o parte face eforturi să distrugă în mod repetat relaţiile dintre instituţii, iar pe de alta pozează în garantul echilibrului.

Pactul de coabitare. Cu câteva zile înainte de desemnarea celui de al doilea Cabinet Ponta, mai exact la data de 12 decembrie 2012, actualul premier şi Traian Băsescu au semnat Acordul de colaborare instituţională. Acordul semnat dintre cei doi oficiali conţinea un mecanism de soluţionare a disputelor, un cod de conduită şi delimita clar atribuţiile fiecăruia dintre semnatari. Imediat după semnarea Acordulului, Traian Băsescu a mers cu acest document la Consiliul European de la Bruxelles din decembrie 2012 pentru a se lăuda în faţa liderilor europeni că a reuşit să obţină un pact între Preşedenţie şi Cabinet.

Citeşte şi: Pactul de coabitare. Cum și-a bătut joc Traian Băsescu de partenerii europeni

După aproape doi ani, timp în care preşedintele a încălcat acordul în mod repetat, în cadrul emisiunii Evenimentul Zilei de la postul de televiziune B1 TV, Traian Băsescu a anunţat se gândeşte dacă mai are rost să îl menţină. „Referitor la pactul de coabitare, voi face o analiză și în această după-amiază mă voi pronunța. Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebuie să substituie acest pact, problema e că el fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea”, a declarat Traian Băsescu.

Victor Ponta pact de coabitare. Imediat după ce a anunţat că se gândeşte să denunţe acordul cu premierul, şeful statului s-a lăudat cum că l-a păcălit pe Victor Ponta să semneze acordul în cauză. Mizând pe buna credinţă a premierului de a realiza o bună comunicare interinstituţională pentru realizarea interesului naţional, Traian Băsescu a văzut în document un simplu joc politic. Prin întreaga mascardă jucată de şeful statului în contextul semnării pactului, Traian Băsescu a dovedit că, în ciuda anilor petrecuţi la Cotroceni, nu a învăţat nimic legat de responsabilitatăţile pe care le incumbă funcţia pe care o ocupă.

Imediat ce a semnat înţelegerea cu Victor Ponta, Traian Băsescu s-a prezentat cu documentul în faţa liderilor europeni, pozând în salvatorul echilibrului instituţional. Prin intermediul pactului, Traian Băsescu a încercat să îşi construiască la nivel european imaginea arbitrului instituţional ce veghează la respectarea Constituţiei. Din păcate, şeful statului a fost departe de ceea ce susţine că este, în această săptămână a recunoscut că a folosit documentul doar pentru a-şi face jocurile politice, păcălindu-i pe liderii europeni. Jocul preşedintelui pune România într-o poziţie dificilă la nivel european, afectându-i credibilitatea.

Citeşte şi: Victor Ponta renunţă la pactul de coabitare cu Traian Băsescu

După ce Traian Băsescu a recunoscut că s-a jucat cu pactul de coabitare şi a declarat că nu doreşte să îl mai menţină, şeful statului şi întregul său aparat de propagandă au început să vorbească despre cât de important este acest pact pentru echilibrul instituţional. Ca şi în alte situaţii, şeful statului îşi arată ipocrizia nemăsurată - pe de o parte face eforturi să distrugă în mod repetat relaţiile dintre instituţii, iar pe de alta pozează în garantul echilibrului. Tot acest dublu limbaj arată nivelul josnic la care a ajuns Traian Băsescu pentru a-şi face jocurile personale în dauna interesului public. Din fericire pentru ţara noastră, Traian Băsescu mai are câteva luni de mandat şi odată cu plecarea sa de la Cotroceni, modelul preşedintelui conflictual va fi istorie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ