Anunţul lui Kelemen Hunor după respingerea nominalizării Rozaliei Biro: Vom face altă propunere

| 07 aug, 2014

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că decizia preşedintelui Traian Băsescu de respingere a nominalizării Rozaliei Biro pentru Ministerul Culturii este una pur politică şi că Uniunea va face o nouă propunere în zilele următoare.

"Nu vreau să comentez prea mult pentru că este dreptul preşedintelui de a respinge o singură dată o propunere. Nu mi-a plăcut argumentaţia şi consider că este o decizie pur politică şi nu este mai mult. Îmi pare rău, doamna Biro ar fi fost un foarte bun ministru, sunt convins de acest lucru. Vom face o altă nominalizare într-un timp relativ scurt', a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a ţinut să puncteze că el va continua să conducă Ministerul Culturii până când propunerea privind noul ministru va fi validată.

Citeşte şi:  TRAIAN BĂSESCU: Am respins propunerile lui VICTOR PONTA pentru Ministerele Culturii şi Bugetului

'Ministerul nu a rămas fără ministru, fiindcă în continuare eu sunt în funcţie pentru că nu a fost semnat decretul şi este normal să nu fie semnat decretul pentru eliberarea mea până când nu avem o propunere validată şi vom face o altă propunere. Nu pot să vă spun când, azi, mâine, poimâine, fiindcă este o perioadă mai dificilă. Dar vom discuta cu colegii şi sigur că vom avea o propunere, până atunci eu conduc Ministerul Culturii şi asta este viaţa. Încă o dată, consider că argumentaţia nu a fost foarte bună, cel puţin mie nu mi-a plăcut, dar este dreptul preşedintelui de a respinge o singură dată. Nu aş vrea să intru eu în alte speculaţii şi analize', a spus Kelemen Hunor.

Întrebat dacă are pe cineva în vedere pentru acest portofoliu, Kelemen a spus că nu poate da deocamdată un nume, dar 'sunt destui în UDMR care au toate calităţile pentru o astfel de funcţie'.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi că a respins nominalizările făcute de premierul Victor Ponta pentru portofoliile Culturii şi Bugetului, respectiv Rozalia Biro şi Claudiu Manda.

'În ceea ce priveşte propunerea legată de Rozalia Biro, am respins propunerea primului-ministru cu menţiunea că este o propunere necorespunzătoare funcţiei. Oricând în timpul mandatului meu primul-ministru o va propune pentru Ministerul Dezvoltării Regionale sau pentru Ministerul Transporturilor, care sunt legate de experienţa în administraţie, nu voi ezita să o numesc în această funcţie, dar nu la Ministerul Culturii, unde cunoaşterea limbii române este un lucru esenţial', a spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ