UDMR îi bate obrazul lui Traian Băsescu - respingerea Rozaliei Biro, o decizie pur politică

| 08 aug, 2014

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a comentat în termeni duri respingerea de către Traian Băsescu a nominalizării Rozaliei Biro în funcția de ministru al Culturii, spunând că este o “decizie pur politică” și că nu i-a plăcut argumentația președintelui, care a folosit atacuri la persoană de joasă speță pentru a-și explica decizia.

UDMR îi bate obrazul lui Traian Băsescu, spunând că Rozalia Biro ar fi fost un foarte bun ministru și că ar fi trebuit validată. Dar, chiar și în aceste condiții, o nouă nominalizare va fi făcută, iar președintele nu va mai avea dreptul să o refuze. Până atunci, Kelemen Hunor va fi în continuare ministru pentru că decretul de eliberarea din funcție încă nu a fost semnat.

Este interesant cum decizia lui Traian Băsescu de a respinge nominalizarea lui Biro a ajuns să îl plaseze într-un conflict direct cu UDMR, în condițiile în care, până nu demult, acești actori politici erau aliați foarte bun prin intermediul Guvernului Boc. Se pare că Băsescu, pe măsură ce se apropie de finalul mandatului, reușește să își creeze chiar și mai mulți dușmani.

Citeşte şi: ROZALIA BIRO îi răspunde lui TRAIAN BĂSESCU: Nu prin vorbe, ci prin fapte se dovedeşte competenţa

Iar tentativa lui Băsescu de a “drege busuiocul”, spunând că ar accepta numirea Rozaliei Biro la Ministerul Dezvoltării Regionale sau la Ministerul Transporturilor, este pur și simplu una lipsită de credibilitate, mai ales datorită atacurilor la persoană proferate de președinte, pe tema necunoașterii limbii române de către politicianul UDMR, un argument care ar putea fi considerat chiar șovin.

Chiar Biro a spus, în declarația de reacție, că este regretabil faptul că nu i s-a oferit posibilitatea să demonstreze că este un bun manager care poate să aducă rezultate prin competență. Băsescu nu a dorit să facă acest lucru – insistând astfel să dea o palmă reprezentanților comunității maghiare.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Propunerile de miniştri nu sunt potrivite. Ce spune VICTOR PONTA

Pe de altă parte, dacă analizăm cazul putem observa că toată problema a pornit de la Kelemen Hunor, care a criticat în luna iulie demersul european al MAE legat de inițiativa cetățenească a minorităților, dar fără să discute situația în prealabil cu instituțiile statului și fără să fie deschis dialogului. Reacția lui Hunor de la acel moment a fost să-și dea demisia din funcția de ministru al Culturii.

Desigur, Victor Ponta discutat la acel moment cu ministrul de Externe, cât și cu liderul UDMR despre nemulțumirile Uniunii și a încercat să găsească o soluție posibila pentru ca relația de cooperare cu UDMR să continue și pentru a fi evitată situația actuală, în care cărțile au ajuns în mâna lui Traian Băsescu. Din păcate, orgoliul lui Kelemen Hunor nu a putut fi controlat, iar astăzi România nu are un ministru al Culturii stabil pe funcție.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ