Klaus Iohannis, despre "lovitura de stat" din 2012

| 08 aug, 2014

În iulie 2012, în contextul suspendării Preşedintelui Traian Băsescu, primarul Sibiului Klaus Iohannis a fost întrebat cum comentează reacţiile internaţionale legate de situaţia politică în care se află România. Acesta a catalogat exagerate reacţiile internaţionale, a negat teza loviturii de stat şi i-a apostrofat pe cei care „au fugit să se plângă” la Bruxelles.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis declara în 2012, în legătură cu evenimentele pricinuite de suspendare  a preşedintelui Traian Băsescu, că reacţiile internaţionale legate de situţia din România sunt exagerate şi că „rolul cel mai trist l-au jucat cei care s-au dus la Bruxelles să se plângă”. În acelaşi timp, reprezentanţii PDL susţineau că în ţara noastră s-a dat o lovitură de stat, poziţie susţinută şi în 2014. În contextul alianţei dintre PNL şi PDL, se pune întrebarea dacă liderul PNL Klaus Iohannis şi-a schimbat opinia sau acest lucru l-a făcut reprezentanţii PDL.

În iulie 2012, în contextul suspendării Preşedintelui Traian Băsescu, primarul Sibiului Klaus Iohannis a fost întrebat cum comentează reacţiile internaţionale legate de situaţia politică în care se află România. Acesta a catalogat exagerate reacţiile internaţionale, a negat teza loviturii de stat şi i-a apostrofat pe cei care „au fugit să se plângă” la Bruxelles.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS – un liberal căruia îi place „securismul”?

„Multe reacţii au fost exagerate, în principal fiindcă informarea s-a făcut către exterior într-un mod care nu mi s-a părut chiar bine gândit. Nemaivorbind de faptul că politicieni de la noi nu au găsit altceva mai bun de făcut decât să alerge aţă la Bruxelles şi să se plângă acolo. E interesant de urmărit, în istorie, cum au fugit să se plângă ba la Poartă, ba la Viena, ba la Budapesta, ba la Bruxelles, în loc să stea acasă, să vorbească împreună şi să găsească soluţii pentru problemele noastre. Nu vine nimeni din afară să le rezolve sau să ne rânduiască ţara. Numai noi, aici, putem să o facem şi de aceea cred că rolul cel mai trist l-au jucat cei care s-au dus la Bruxelles să se plângă acolo despre ce rău e în România. În rest, cei care au iniţiat acţiunile puteau şi ei să gândească o campanie de comunicare pentru politicienii europeni, pentru a preveni apariţia unor interpretări eronate”, a declarat Iohannis.

Pe de altă parte, reprezentanţii PDL au susţinut şi în 2014 că în vara anului 2012 s-a dat o lovitură de stat. Liderul PDL Vasile Blaga declara, la începutul lunii iulie 2014, ca reacţie la afirmaţiile Preşedintelui Traian Băsescu, că PDL s-a aliat cu cei care au dat lovitura de stat, că partidul pe care îl conduce a apărat şi va apăra statul de drept. „Partidul Democrat şi în continuare Partidul Democrat Liberal au fost în permanenţă apărători sinceri ai statului de drept şi nu-i poate fi imputat nimic din acest punct de vedere. Le garantez tuturor românilor şi domnului preşedinte că lucrurile vor sta pe viitor la fel din punctul nostru de vedere. Nu noi suntem într-un pact de coabitare cu cel pe care preşedintele îl critică foarte dur astăzi, ci chiar preşedintele. Dânsul are un pact de coabitare cu Victor Ponta, nu PDL”.

În contextul alianţei dintre PNL şi PDL, trebuie clarificată şi această problemă - mai crede Iohannis ca nu a fost lovitură de stat în 2012?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 aug, 2014
El Condor
Mana trista
Este penibila situatia in care este adusa Roamanikk de incompetenta, coruptia, si dorinta de parvenire penr legi facute pentru interese de grup, sau cele ale exteriorului. Dar si mai penibila este "invartirea letargica" a tuturor cetatenilor pe degetul mijlociu a unui fals presedinte, pe baza unor "legi" concepute de el insusi, cu mult timp inainte, pentru a-i actoperi actiunile marsave. In afara de asta, capii justitiei din toate institutiile creatte pentru a mentine dreptatea si adevarul, se gasesc la baza piedestalului pe care acest personaj s-a cocotat impreuna cu fiica-sa, amanta-sa si pupuincuristii care il sustin . Dar : TIC,TAC ; TIC, TAC ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ