Ultimul sondaj îi provoacă insomnii lui Klaus Iohannis

| 09 aug, 2014

Klaus Iohannis plănuiește să nu facă declarații referitoare la religie sau la etnie pe perioada campaniei electorale, cu toate acestea, neamțul trebuie să aibă în vedere că aceste două lucru se pot transforma în cel mai mare coșmar al său.

Un nou sondaj, de această dată online, vine să confirme ceea ce casele de sondare au adus în atenția publică în urmă cu ceva timp, respectiv faptul că religia este un factor important pentru românii chemați la vot.

Conform datelor din sondaj, mai bine de jumătate dintre cetățenii cu drept de vot din România au răspuns că în toamnă nu vor pune ștampila pe un candidat care nu împarte aceeași confesiune ca ei, să aibă o religie diferită de credința ortodoxă.

Astfel, 58,2% dintre participanţii la sondajul online consideră că religia viitorului preşedinte al României contează. Prin urmare, Iohannis trebuie să compenseze această mare vulnerabilitate și prin altceva decât încercarea de a mai aplama problema prin numele Alianței Creștin Liberale, lucru care, cel puțin până acum, nu se aplică. Proaspăt întors din concediu, președintele liberal a încercat să recupereze timpul pierdut și a lansat o serie de atacuri la adresa guvernului, și-a făcut apariția la câteva emisiuni, a bifat o vizită de 20 de minute la sinistrați și, printre altele, a ținut să răspundă și la unul dintre subiectele arzătoare ale momentului – problema etniei și a confesiunii.

CITESTE SI Are şi Klaus Iohannis casa lui din Mihăileanu?

Replica lui Iohannis este de departe una evazivă, de natură să bage mai tare în ceață românii decât să-i lămurească. „M-am născut în România, sunt cetăţean român şi numai român, dar aceste lucruri le voi clarifica la faţa locului. Vreau să merg destul de mult în ţară, fiindcă, în fapt, avem două partide care compun ACL care vor să facă campanie electorală şi mă bazez foarte mult pe ele. Voi merge peste tot în ţară, voi întâlni alegători să vadă care este propunerea mea pentru preşedinţia ţării, care este programul meu, o să mă vadă că exist, o să mă audă că vorbesc limba română”. Prin urmare, strategia de campanie a lui Iohannis constă în străbaterea țării pentru a dovedi românilor că este de-al lor, tactică pe care, de principiu, o foloșeste orice candidat într-o cursă electorală și care nu are rezultatul scontat dacă nu este susținută de un program clar.

Tema religiei în această campanie electorală este una neobișnuită pentru campaniile din România și este una impusă cu precădere de către români și mass-media, iar asta pentru că sondajele au identificat, pe baza opiniilor românilor, drept vulnerabilitate majoră a lui Iohannis religia, moment în care media românești au dat amploare acestui subiect. Cu toate acestea, principalii candidați în lupta pentru Cotroceni, Victor Ponta și Klaus Iohannis, nu consideră religia ca fiind un factor decisiv și relevant în luarea unei asemenea decizii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile la acest nivel și dacă religia va deveni într-adevăr coșmarul lui Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 aug, 2014
jon
neputinta
mai astia de la ACL ,voi chiar sunteti orbi? chiar vreti sa mizati pe un cal orb? care habar nu are de politica externa ,probleme cu ANI ,alta religie,pe care oamenii nu prea o accepta ,trage timpul prin vorbirea lui sacadata si altele .Cu acest pricajit de cal nu numa ca nu o sava duceti la moara , ca o sa va pice jos inainte de a fi inhamat .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ