Și Iohannis a pus umărul la ascensiunea Elenei Basescu în Parlamentul European?

| 10 aug, 2014

Relația dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu este una de lungă durată, care a fost dominată de o atitudine foarte ascultătoare din partea primarului Sibiului, considerat astăzi un candidat cu șanse importante la alegerile prezidențiale din toamnă și principalul continuator al politicilor lui Traian Băsescu. Dar Iohannis nu este doar preferatul președintelui, ci al întregii familii.

Ne amintim cu toții cum în 2007 Băsescu l-a decorat pe Iohannis cu Ordinul Naţional "Steaua României", fiindu-i acordat încă de atunci un statul preferențial. Desigur, la prezidențialele din octombrie 2009 Iohannis s-a aliat cu echipa lui Mircea Geoană și a lui Crin Antonescu, dar această mișcare politică s-a dovedit a fi una gândită pe termen lung, care i-a crescut notorietatea primarului la nivel național și l-a crescut și în ochii lui Traian Băsescu, acționând practic ca un actor politic infiltrat în tabăra inamicilor.

Dar câți oare își mai amintesc de faptul că, la europarlamentarele din 2009, Klaus Iohannis a susţinut din umbră candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare. Ulterior, Elena Băsescu şi-a deschis și un cabinet de europarlamentar în sediul PDL Sibiu de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiu, ea declarând atunci că va veni o dată pe lună la acest birou. Pe uşa sediului central al organizaţiei Sibiu a PDL a existat chiar și un afiş pe care era menţionat "Cabinet europarlamentar Elena Băsescu".

Așadar, sprijinul constant al lui Klaus Iohannis pentru fiica președintelui și pentru organizația locală a PDL a fost apreciat într-un final, acesta primind girul lui Traian Băsescu de a-i continua proiectele în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Practic, Klaus Iohannis a intrat în PNL la 20 februarie 2013, iar trei zile mai târziu a fost ales de Congres prim-vicepreşedinte al partidului. În doar o săptămână, PNL a fost mutat de la ALDE la PPE (partidul european din care face parte și Băsescu), iar Crin Antonescu a fost eliminat atât de la şefia PNL, cât şi din cursa prezidenţială. Asta da eficiență!

Dacă tot mai există dubii privind coordonarea dintre Traian Băsescu și Iohannis, atunci care este explicația pentru faptul că evenimentul de lansarea a candidaților Partidului Mişcarea Populară pentru alegerile europarlamentare a fost organizat exact la Sibiu? Mesajul transmis atunci de Elena Băsescu și Elena Udrea a fost unul clar: Iohannis este omul nostru!

De altfel, Băsescu chiar a declarat recent că l-ar vota pe Klaus Iohannis în turul al doilea al prezidențialelor, iar fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu i-a devenit acestuia, deocamdată neoficial, consilier de imagine. Totodată, programul politic și viziunea pentru România pe care primarul Sibiului le-a abordat (foarte pe scurt) seamănă șocant de mult cu direcția oferită până acum de Băsescu.

Până și modul în care cei doi și-au obținut locuințele de la stat este similar: edilul Sibiului a dobândit un apartament în Sibiu în baza legii 112/1995, deşi deţinea deja o casă cu suprafaţa de 377 metri pătraţi. Practic, a fost folosit „un mic” fals în declarații, exact cum a făcut și Traian Băsescu cu casa din Mihăileanu. Un bun elev al președintelui...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ