Dușmănie pe candidatul ACL- cine-i mai neserios, PNL sau PDL?

| 09 aug, 2014

Parafrazând faimoasa replică cinematografică ”Houston, we have a problem!” ne putem imagina că cineva din PNL-ul lansat pe orbita PDL transmite în mod similar ”Cotroceni, avem o problemă!” Nici nu s-au stins zvonurile pornite din interior, care spuneau că în spatele atacurilor lui Cătălin Predoiu la Iohannis se află de fapt Vasile Blaga, că luna de miere dintre PNL și PDL se cutremură din nou, zguduită de acuze reciproce.

Problema care le blochează proiectul, nu ne facem iluzii, este expresia unei disfuncționalități care a existat de la startul acestui proiect politic prea puțin creionat. Ceea ce însă a fost ascuns sub preș până acum, atât de Blaga cât și de Iohannis, iese la iveală acum, fără drept de apel. Până acum Blaga s-a prefăcut că nu înțelege că Iohannis este omul lui Băsescu. De acum nu mai poate, nu mai vrea sau pur și simplu nu mai are timp. Iohannis s-a prefăcut la rândul său că nu dă partidul lui Antonescu la dezmembrări din interese personale. Și unul și altul au ținut semi-discursuri semi-înălțătoare și semi-convingătoare despre dreapta, despre unificare, despre valori și tradiție, despre identități istorice. Oamenii de casă ai unuia și ai celuilalt au semi-aplaudat. De cum tot ce a fost ”semi” s-a cam terminat și cele două tabere folosesc apropierea precedentă pentru a-și da mai bine la oase, pe tema spinoasă a desemnării candidatului ACL. Conform lui Blaga, vina pentru întârziere revine PNL, mai precis metodei obscure de sondare aleasă de PNL. ”Cel puțin al nostru e gata”, a precizat Blaga, după care a tocat mărunt metoda de sondare CATI (telefonică) aleasă de PNL pentru desemnarea candidatului comun la prezidențiale.

La rândul lor, oamenii lui Iohannis afirmau deunăzi că PDL întârzie cu sondajele. Dumnezeu să-i înțeleagă, căci e la mintea cocoșului că tot ce obțin prin astfel de acuze reciproce și unii și alții, este să amâne momentul adevărului, când se vor ciocni inevitabil, în baza unor rezultate previzibil contradictorii. Blaga știe că Iohannis candidat reprezintă începutul sfârșitului pentru tabăra sa și întoarcerea PDL în raza de acțiune a lui Băsescu. Iohannis știe și el că un Predoiu candidat va declanșa disoluția PNL, dar nu înainte să fie ales, cu majoritate de voturi de această dată, ca țap ispășitor. Miza e mare și pacea pe cale de a se termina. Scurta alianță pare să fie doar începutul unei lungi relații de dușmănie ...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
Palada Mieunel Varanel
Gadea,adventistul, candideaza?
Ponta candideaza?
practic,candideaza si Ponta si Voiculescu
ca sa nu candideze Gadea,Ponta trebuie sa promita ca-l gratiaza pe Voiculescu
o sa fie minunat,nu o sa fie dusmanie ,o sa fie bataie de joc...
hai USD ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ