Iohannis, principial doar față de dosarele altora

| 10 aug, 2014

Pentru Klaus Iohannis dreapta a încercat în ultimele luni un exercițiu de imagine în urmă căruia edilul sibian ar trebui să iasă președinte. Astfel, niciun efort nu a fost precupețit pentru ca actualul președinte al PNL să fie prezentat ca un politician cu totul și cu totul diferit de alți lideri de la București, un veritabil model de corectitudine și consecvență politică și nu în ultimul rând, un bun administrator.

Însă, dacă ne uităm mai cu atenție, putem observa cum, încet-încet, această imagine nu are aproape nimic de a face cu realitatea și că edilul sibian are propriile sale probleme. Dacă mai adăugăm și o serie de declarații proprii din ultima vreme din care reiese atât lipsa de experiență a lui Iohannis cât și inconsecvența de care domnia sa dă dovadă, atunci se poate observa cu ușurință diferența dintre realitate și imagine.

Un astfel de exemplu este reprezentat și de interviul luat miercuri de cei de la Adevărul live, care au vrut să știe punctul de vedere al liderului PNL în legătură cu modificarea legii care l-a adus pe el însuși în situația de incompatibilitate Este vorba despre acea prevedere care se referă la faptul că primarii nu pot să facă parte și din Adunările Generale ale Acționarilor ale societăților de apă și canal. Întrebat despre acest subiect, Iohannis a declarat că legea ar trebui modificată. „Da, părerea mea este că legea trebuie modificată pentru că este o incompatibilitate de tip public-public, foarte specială și specifică”, a spus liderul PNL.

CITESTE SI Și Iohannis a pus umărul la ascensiunea Elenei Basescu în Parlamentul European?

În primul rând, trebuie menționat că declarațiile lui Klaus Iohannis contravin întregului discurs al dreptei în legătură cu problema primarilor ce fac parte din AGA societăților de utilitate publică. Pentru dreapta din România, eforturile Executivului de a găsi o soluție la problema aceasta a reprezentat un argument puternic împotriva actualei puteri. Victor Ponta a fost acuzat în repetate rânduri de cei din PNL și PDL că ar face jocul baronilor locali, care se simt amenințați de ANI și deciziile aceste instituții.

Acum, Klaus Iohannis nu face altceva decât să arunce în aer acest discurs, afirmațiile domniei sale despre cât de normală este reprezentarea primăriilor de către edili în companiile de apă-canal fiind similare celor ale reprezentanților executivului. Va fi interesant de vazut dacă aceste declarații vor reprezenta semnalul pentru întreaga opoziție din România și dacă liderii de dreapta vor descoperi acum brusc cât de tare s-au înșelat atunci când au atacat propunerile Guvernului.

Însă, dincolo de aceste elemente, afirmațiile lui Klaus Iohannis spun foarte multe despre domnia sa ca politician și despre partidul domniei sale. Este foarte ușor să ai principii atunci când acestea nu te afectează în mod direct pe tine. Mai greu este atunci când îți asumi o înfrângere, dar rămâi constant unui set de valori clar stabilite indiferent de consecințe. Până în prezent, pentru liberali era foarte ușor să atace PSD-ul pe marginea incompatibilităților. În schimb, situaţia se schimbă complet când vine vorba despre un caz care îl poate afecta pe omul în care și-au pus cele mai mari șanse în vederea alegerilor prezidențiale. Primarul Sibiului stă în acest moment cu sabia lui Damocles deasupra capului, având un proces cu ANI neterminat la ICCJ în urma căruia șansele sale pentru Cotroceni s-ar putea nărui complet. Oare este de mirare optica inconsecventă a lui Klaus Iohannis, care pare dispus să facă orice pentru a ajunge la Cotroceni?

Tag-uri: Klaus Iohannis, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2014
F.V.I.
Subiectivism
Articolul este unul subiectiv menit sa atace direct o persoana. Ar fi fost buna o comparatie intre ce am votat pana acum si ce v-om putea alege la urmatoarea runda de alegeri.

Dislike !
11 aug, 2014
Radu Tudorica-analist militar prorus
VoiKulescu in libertate,VoiKu in libertate...Bekali in libertate
vor fi gratiati,doar daca Ponta iese presedinte...
votati Ponta
nici nu stiti ce pierd ei...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ