Cristoiu și Băsescu, pase cu zoaie și amenințări cu pușcăria

| 09 aug, 2014

Momentul sinergiei dintre Mircea Marian și Traian Băsescu a fost criticat de Ion Cristoiu. Jurnalistul de talie ”mondială”, din Găgești, a declarat că președintele ”își administrează prost momentul intrării în Istorie” și că dezmințirea a fost o revenire stângace asupra unei greșeli enorme.

Toate bune și frumoase numai că declarația lui Cristoiu e conformă cu proverbul care afirmă că gura păcătosului adevăr grăiește. Ne referim la schimbul acid de replici, ultima chiar din partea primăriței din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, care practic, făcând o paralelă cu cazul senatoarei Gabi Firea, amenințată de Traian Băsescu, a subliniat că Ion Cristoiu și președintele au folosit aceeași metodă de denigrare și amenințare în cazul său, precum cea folosită de Băsescu cu Mircea Marian. ”Pe Gabi Firea a ameninţat-o direct. Într-o zi, nu îşi va mai găsi soţul acasă, dacă se tot ocupă de afacerile tenebroase de la Nana. Pus să dea explicaţii cum si in ce fel, a realizat cât de periculoasă a fost afirmația lui. Astăzi, a făcut același lucru cu mine. Doar că prin intermediari, din care a citat apoi, ca să nu mai fie obligat să își divulge sursa. Am lucrat în presă și știu cum se fac asemenea lucruri. Găsești un ziarist dispus să scrie o informaţie, apoi îl citezi pe el. Deh, gura lumii nu mai e de ajuns. Acum se lucrează cu finețuri.” a declarat Lia Olguța Vasilescu.

CITESTE SI Mircea Marian - exponentul ”excelenței” jurnalistice pentru Traian Băsescu

Metoda calomnierii prin ricoșeu și intermediari nu a fost însă, în cazul său, decât vârful aisbergului. ”Jurnalistul” Cristoiu, atât de preocupat de intrarea lui Băsescu în istorie, a doborât un record trist, pe care și-l adjudecase exoticul consilier Sebastian Lăzăroiu, când făcea publice poze ”aranjate” cu o jurnalistă a trustului Intact, după gratii. Ion Cristoiu i-a servit-o lui Băsescu, când i-a făcut un jenant proces de intenții Liei Olguța Vasilescu, despre șpăgi pe care le va lua – da, la viitor! - în urma unor licitații pe care le va truca – da, tot la viitor! Practic Cristoiu a amenințat-o pe primărița Craiovei cu pușcăria, pentru ceva ce nu a făcut ci va face. Declarația, emisă din bezna minții, a fost rapid ”citată” de Băsescu, mare cititor de bloguri, după cum știm...

Reacția Liei Olguța Vasilescu nu a întârziat: ”Concret! Domnul Băsescu m-a atacat azi, dar nu chiar direct. A făcut trimitere la blogul "maestrului" Cristoiu vrând să explice o „legătură“ indecentă între mine și colegul Manda. Pe care l-aș fi pus ministru. Dacă nu ar fi penibil subiectul și nu aș fi știut că în an electoral toată clasa politică se umple de zoaie, că așa e pe la noi, nici nu aș fi reacționat, cum nu am reacționat nici la campania de denigrare a mea din timpul campaniei de la europarlamentare când partidulețul băsist a înțeles că nu trebuie să vină cu proiecte, ci cu o campanie de... demitere a primarului Craiovei. Rezultatul? Partidulețul lui a luat sub 5 la sută, iar PSD primul scor. Nu faptul că se coboară pe teren mocirlos mă deranjează la Ion Cristoiu. Poate acela e nivelul... Al lui și al altora. Ci amenințarea lui, preluată de preşedintele statului prin citarea blogului, cu arestarea mea. Nici mai mult, nici mai puțin!”
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ