Cristian Diaconescu: Prin ruperea pactului, Victor Ponta a rupt şi înţelegerile privind justiţia

| 08 aug, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Cristian Diaconescu, a afirmat vineri, la Târgu-Jiu, că prin ruperea pactului de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a rupt şi înţelegerile privind orientarea strategică a României, independenţa justiţiei şi obiectivele de apărare ale României ce formează conţinutul acestui pact.

"Premierul ar trebui întrebat dacă, rupând pactul de coabitare cu preşedintele, a rupt şi înţelegerile privind orientarea strategică a României, independenţa justiţiei, obiectivele de apărare ale României ce formează conţinutul acestui pact. Evident că preşedintele, prin negociere, l-a făcut pe premier să se abată un pic, în ideea unui interes particular pe care îl avea atunci, să se abată un pic de la mandatul pe care i-l dăduse mafia în vara anului 2012. (...) S-au exprimat public - 'În momentul în care vom prelua politic DNA-ul', citat Victor Ponta. (...) În momentul în care, în pactul de colaborare cu preşedintele te obligi să nu ataci magistraţii, să nu ataci Curtea Constituţională, să nu ataci sistemul judiciar, iar această obligaţie se consacră în mecanismul de ţară de coordonare şi verificare în MCV, în punctajul pe care îl preiei direct de la Barroso (Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene - n.r.), este clar că încălcarea acestor obligaţii reprezintă un atac la ordinea de drept şi este clar că în acest moment controlul pe sistemul judiciar este ţinta pe care se mobilizează foarte multe eforturi', a afirmat Diaconescu.

Citeşte şi:  Victor Ponta renunţă la pactul de coabitare cu Traian Băsescu


Totodată, el a menţionat că prim-ministrul Victor Ponta a înţeles conţinutul pactului în momentul în care a decis să îl semneze, apreciind că niciun fel de argument nu poate sta la baza deciziei intempestive a premierului.


'Ceea ce contează este conţinutul acestui acord şi modul în care cancelariile lecturează decizia pe care a luat-o primul ministru intempestiv. Niciun fel de argument personal, emoţional, în legătură cu o adresare sau alta nu poate fi credibil faţă de conţinutul acestui protocol şi faţă de rolul pe care acest protocol l-a avut şi pe care domnul Ponta l-a înţeles pentru că de aceea l-a semnat', a mai spus Cristian Diaconescu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Premierul VICTOR PONTA s-a grăbit cu denunţarea PACTULUI de COABITARE


El a mai punctat că în situaţia în care va ajunge preşedinte şi va trebui să semneze un astfel de acord cu viitorul premier, o va face. 'Pentru ţara mea aş face absolut orice fel de înţelegere', a conchis Diaconescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ