Victor Ponta: Nu am primit în scris de la preşedinte respingerile celor două propuneri de miniştri

| 06 aug, 2014

Victor Ponta a declarat miercuri că nu a primit un răspuns în scris în care preşedintele să respingă cele două propuneri de miniştri, Rozalia Biro la Cultură şi Claudiu Manda la Buget, iar când va primi acest răspuns va propune alte două persoane pe care Traian Băsescu este obligat să le accepte.

"Nu există niciun termen prevăzut de lege şi Constituţie în care dacă domnul Băsescu dă un interviu la televizor să ne luăm după el. Eu am aşteptat şi astăzi, nu l-am crezut pe Traian Băsescu, că el, în general, minte când iese la televizor, dar a zis de câteva ori că o să respingă cele două propuneri de miniştri, respingerea nu se poate face într-un interviu, se poate face în scris pentru că eu am făcut propunerile în scris şi când o să primesc respingerile pe care până acum nu le-am primit, conform deciziei Curţii Constituţionale trebuie să fac alte două propuneri pe care de data aceasta Traian Băsescu nu le mai poate respinge, oricine ar fi cei doi", a spus Ponta la România TV.

El a adăugat că nu are nicio obligaţie legală să îl consulte pe preşedinte atunci când propune miniştri.

Citeşte şi: Victor Ponta renunţă la pactul de coabitare cu Traian Băsescu

"Îi cunosc gusturile, nu întâmplător ieri, nu o ironie pe care sunt convins că a simţit-o, am zis că valorile pe care domnul Băsescu le-a promovat în 10 ani mi-ar impune să o propun pe domnişoara EBA la Cultură că tot e analfabetă şi pe domnul Blejnar la Buget că tot a furat cel mai mult. Nu avem valori comune şi nici opinii comune despre oameni. Deocamdată aşa scrie în Constituţie şi în lege - propunerile de miniştri le face primul ministru pentru că răspunderea pentru activitatea Guvernului o are primul ministru. Asta este logica, preşedintele doar îndeplineşte o legalitate formală. Că acum nu mai vrea să o îndeplinească, asta e, ne aşteptam şi ştiam, dar trei luni ne descurcăm şi cu aceste blocaje", a menţionat premierul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ