Alegeri prezidenţiale 2014. TRAIAN BĂSESCU a recunoscut, printre rânduri, înţelegerea cu KLAUS IOHANNIS

| 06 aug, 2014

Alegeri prezidenţiale 2014. Imediat ce şi-a arătat sprijinul pentru Klaus Iohannis, Traian Băsescu a schimbat repede subiectul, atacându-l într-un mod mârlănesc pe primul-ministru Victor Ponta.

Alegeri prezidenţiale 2014. De câteva săptămâni, de când Klaus Iohannis a devenit candidatul vehiculat al PNL pentru alegerile prezidenţiale, am fost martorii unei păci suspecte între edilul Sibiului şi şeful statului. Numărul redus de cazuri în care Traian Băsescu şi preşedintele PNL au avut diferenţe de opinii au lăsat loc unor bănuieli privind o eventuală înţelegere secretă. Suspiciunile unui pact între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu se înmulţesc în momentul în care observăm o congruenţă dintre mesajele transmise public.

Dacă la începutul lunii iunie, Klaus Iohannis declara că nu va colabora cu PMP şi că unificarea dreptei va fi realizată doar între PNL şi PDL, imediat ce a fost ales la conducerea formaţiunii liberale, edilul Sibiului şi-a îndulcit tonul. Ba mai mult, în ultima perioadă nu mai pomeneşte nimic despre respingerea unei colaborări cu Traian Băsescu şi partidul său. Având în vedere lipsa atacurilor dintre cei doi nu ar fi de mirare pentru nimeni ca preşedintele PNL să iasă în faţă şi să îşi prezinte noul aliat în persoana lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Între Ponta şi Iohannis, îl voi vota pe Iohannis

Alegeri prezidenţiale 2014. Pentru a reconfirma toate bănuielile cu privire la colaborarea dintre cei doi, invitat în cadrul emisiunii Evenimentul Zilei de pe postul de televizate B1 TV, Traian Băsescu a lăsat să se înţeleagă că are o înţelegere cu liderul liberal. De altfel, şeful statului a încălcat din nou limitele prevederilor constituţionale, anunţându-şi sprijinul în alegerile prezidenţiale pentru Klaus Iohannis. “Da, (între Ponta şi Iohannis - n.r.) îl voi vota pe Klaus Iohannis, la fel cum am spus-o şi public - între Ponta şi Crin Antonescu, l-aş fi votat pe Crin Antonescu. Adică, răul cel mai mic”, a declarat Traian Băsescu.

Klaus Iohannis preşedinte. Imediat ce şi-a arătat sprijinul pentru Klaus Iohannis, Traian Băsescu a schimbat repede subiectul, atacându-l într-un mod mârlănesc pe primul-ministru Victor Ponta. În cadrul aceleiaşi emisiuni, preşedintele a încercat să pozeze în cavalerul dreptăţii, anunţând că va face dezvăluiri cu privire la unii dintre candidaţii alegerilor prezidenţiale. Astfel, în loc ca la final de mandat să fie un actor echidistant şi un promotor al dezbaterilor şi al dialogului, şeful statului se implică direct în campania electorală, încălcând Constituţia pentru a-şi îndeplini obiectivele personale.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS CANDIDAT. În ce condiţii l-ar sprijini Băsescu pe Iohannis la prezidenţiale

Alegeri prezidenţiale 2014. În ciuda faptului că preşedintele PNL ne-a obişnuit cu absenţa sa din spaţiul public, pentru a confirma o dată în plus colaborarea pe care o are cu Traian Băsescu, Klaus Iohannis a apreciat iniţiativa preşedintelui. Ba mai mult, a apreciat că iniţiativa i se pare o intenţie „excepţional de bună” şi că nu are motive pentru care să se teamă de dezvăluirile preşedintelui. Faptul că primarul de la Sibiu abia aşteaptă ca Traian Băsescu să vină cu informaţii şi să îi „dezbrace public” pe unii candidaţi nu face decât să confirme o dată în plus înţelegerea dintre cei doi. Astfel, nu mai încape nicio îndoială că în următoarea perioadă şeful statului va acţiona ca agent electoral pentru Klaus Iohannis astfel încât să fie recompensat, conform înţelegerii dintre cei doi, cu postul mult visat de prim-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
gore
ileaana co -sanziana
Primul copiator al tarii nu poate fi atacat mai marlaneste decat se ataca singur. Sunt sigur si ca apreciaza limbuta catifeleta a doamnei Constantin daca nu -i poate aprecia logica .
06 aug, 2014
Coolitza
Base
Ileano...asa-ntelegi tu....!! dar nu-i nimic rrau 'n asta..ducem fiecare cat putem..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ