TRAIAN BĂSESCU - amenințări în stil Camorra la adresa candidaților la președinție

| 06 aug, 2014

Traian Băsescu a amenințat că va face dezvăluiri despre lucrurile ascunse din CV-urile candidaților la președinție. Șeful statului a acuzat “lichelismul” din spațiul public și a anunțat, în dulcele-i stil securistic, că “pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public”, fără a preciza nominal, însă, la cine se referă.

Traian Băsescu: “În această campanie le voi spune pe toate la toţi, că eu nu candidez. Pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public, sunt candidaţi deja anunţaţi care au lucruri ascunse în CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tăinuiesc", a amenințat președintele într-o dezbatere televizată. “Când ai aparţinut de anumite instituţii şi nu îţi treci în CV şi vrei să devii preşedintele României, acest lucru nu ai voie să îl faci”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Atacul președintelui la adresa candidaților înscriși într-o competiție electorală nu este ceva cu totul nou. Traian Băsescu a bătătorit bine terenul din jurul dârei în nisip care separă funcția oficială de șef al statului de simplul statut de persoană privată, și asta încă dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Băsescu a făcut atunci cât se poate de clar că poate vota cu cine vrea, se poate îmbrăca în orice tricouri dorește și că nu se sfiește câtuși de puțin să transmită mesaje de campanie pentru PMP de la pupitrul de la Cotroceni, cu drapelele României și UE în spate.

Candidaţi preşedinţie 2014. Însă, amenținarea directă cu dezvăluiri despre competitori – în condițiile în care președintele nu este implicat în cursa pentru Cotroceni, ba chiar ar trebui să fie mediator apolitic și imparțial, cică, dacă i-ar mai păsa cuiva de ce scrie în Constituție – este o bombiță nouă lansată de un Băsescu disperat, aflat în ultimele luni mandat. Partidul în care Băsescu și-a investit întreg capitalul de imagine, resurse umane (toți consilierii plecați de la Cotroceni), precum și sprijinul politic, nu reușește încă să conteze în bătălia pentru prezidențiale. Or, dacă Cristi Diaconescu nu are suficientă vervă să se înfigă mai abitir în luptă, Băsescu se oferă să lovească el, în timp ce candidatul PMP poate sta liniștit, să contempleze nemurirea sufletului și a celor 6% de voturi captive.

Citeşte şi: Traian Băsescu îşi face campanie pe Facebook cu înregistrarea pe tema CAS

Cristian Diaconescu candidat. Paradoxal, candidatul despre care a fost vehiculat că ‘a aparținut de anumite instituții și nu și-a trecut în CV’ este tocmai Cristian Diaconescu, fostul consilier prezidențial și actual candidat PMP. Atunci când a fost numit la Ministerul Afacerilor Externe, presa scria despre Diaconescu că, în perioada în care a fost membru în Misiunea Permanentă a României la OSCE, începând cu 1990, acesta mai avea în paralel și funcția de ofiţer sub acoperire al Serviciului de Informaţii Externe, Direcţia „C" Contraspionaj Extern. Mai mult, Diaconescu are un trecut interesant și înainte de 1989, când, în calitate de judecător, participa la ‘procese judecate la fața locului’.

Desigur că președintele Traian Băsescu cunoaște toate acestea și are informații mult mai detaliate despre candidatul partidului său de suflet. Rămâne de văzut dacă Diaconescu va intra sub barosul prezidențial, Băsescu amenințând – atenție! – că doar “pe unii dintre ei îi voi dezbrăca public”. Dar, ținând cont că președintele vrea să își vadă soprana blondă pe scena alegerilor din noiembrie, Cristi Diaconescu s-ar putea să își ia o mare țeapă și să renunțe de nevoie și de rușine la candidatura sa.

Citeşte şi: CRISTIAN DIACONESCU, candidatul iepure al lui Băsescu - prima smotoceala cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
Csaba Palada Mieunel
Lider PCM Covasna: Reprezentanţii UDMR şi PCM au finalizat discuţiile despre proiectul de autonomie

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ