TRAIAN BĂSESCU: Indiferent cine va ajunge la Cotroceni, nu va putea să schimbe majoritatea

| 05 aug, 2014

Președintele Traian Băsescu a vorbit, marți, în cadrul emisiunii „Evenimentul Zilei” difuzată de B1 Tv, despre posibilitatea schimbării majorității guvernamentale după alegerile prezidențiale.

„Faceți deosebirea, când a fost guvernul lui Tăriceanu, de 18%, nu am putut face un guvern majoritar. În 2004, am reușit să fac Alianța DA, care pierduse alegerile și să-l fac pe Tăriceanu președinte, deși nu aveam niciun angajament. La mijloc de ciclu electoral parlamentar nu se poate. Indiferent cine va fi președinte, nu va putea să schimbe majoritatea parlamentară”, a spus Băsescu. 

„Pe ce punem pariu că dacă pierde, și eu sper ca Ponta să nu fie președinte, are imagine foarte proastă pe exterior, și se gudură pe lângă fiecare demnitare străin. Va fi un președinte rău, nepotrivit, dacă pierde rămâne prim-ministru. Cu un președinte, ori Iohannis, ori Predoiu, ori Diaconescu, ori Macovei, cum credeți că PSD ar avea curaj să pună în mâna viitorului președinte care nu e PSD mandatul de premier? Deci Ponta rămâne premier. 

„Mi se părea imperios necesar ca după guvernarea Năstase să avem o guvernare de centru-dreapta”, a completat președintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 aug, 2014
LOLACHE
Ăsta e dus, e beat, e PA!
Nici el nu mai înțelege ce spune.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ