Ponta: Dacă Băsescu a păcălit liderii europeni cu pactul de coabitare, să fie de ruşinea lui

| 05 aug, 2014

Victor Ponta a declarat, marţi, că pactul de coabitare semnat cu şeful statului după alegerile din 2012 a fost prezentat de Traian Băsescu liderilor europeni ca o dovadă de normalitate a României şi nu ca pe o păcăleală.

"Mie nu mi-a prezentat atunci ca pe o realizare (semnarea pactului de coabitare-n.r). Ştiu că a prezentat-o liderilor europeni (...) preşedintelui Barroso, preşedintelui Schulz, ambasadorilor aflaţi la Bucureşti, le-a prezentat acel document ca pe un succes, ca pe un lucru bun care arată normalitatea României.(...) Dacă i-a păcălit pe aceştia, mă rog, să fie de ruşinea lui, ca să zic aşa', a spus prim ministrul într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Ponta a adăugat că în opinia sa datoria preşedintelui şi cea a premierului este să colaboreze între ei, însă că în cazul lui Traian Băsescu e o situaţie aparte.

"Vă asigur că eu cred că e de datoria oricărui prim ministru de a lucra cu orice preşedinte, cu excepţia lui Traian Băsescu, pentru că, sigur, Traian Băsescu e un caz aparte. Ca să folosesc un limbaj pe care îl cunoaşte, e o epavă umană şi politică, dar în afară de asta principiul este corect, acela că primii miniştrii şi preşedinţii României trebuie să conlucreze pentru binele comun', a afirmat Ponta.

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele l-a calificat drept un 'politician slab', Ponta a replicat: 'Se poate, dar atâta timp cât a fost obligat să mă numească de două ori prim ministru mă bucur că eu sunt slab şi el e tare. Astea sunt lucruri care se discută la cârciumă, cine e tare şi cine e slab. Eu am în spate votul oamenilor din 2012. Din acest motiv m-a numit de două ori prim ministru şi cu siguranţă pe 22 decembrie eu voi fi în funcţie, în timp ce Traian Băsescu va fi un cetăţean care trebuie să înceapă drumurile la tribunal şi care foarte curând va da socoteală justiţiei pentru toate faptele penale pe care le-a comis'.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că premierul Victor Ponta este un politician mai slab decât el, adăugând că acest lucru s-a văzut la momentul semnării pactului de coabitare.

'Eu eram cu spatele la zid după alegeri, cu majoritate de 70% care putea să nu discute cu mine. Slavă Domnului, pe lipsa de experienţă a lui Ponta am reuşit să semnez cu el acel celebru pact de coabitare. Da, a fost un politician mai slab decât mine. Am fost negociator mai bun decât el şi l-aţi văzut cum e în faţa mea... Şi l-aş ruga să nu mai insiste să dau toate întâlnirile pentru că va ieşi mai prost', a spus Băsescu, marţi, la o emisiune la postul B1 TV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ