Ponta: Aştept hârtia prin care Băsescu îi respinge pe Manta şi Biro şi apoi fac alte propuneri

| 05 aug, 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să respingă printr-un act oficial propunerile de miniştri pentru Buget şi Cultură şi abia apoi va face alte două nominalizări.

'Aştept să văd o hârtie prin care îi respinge pe cei doi (Claudiu Manta şi Rozalia Biro - n.r.). (..) Când trimite în scris, voi face alte două propuneri', a afirmat Ponta, la postul B1TV.

Întrebat dacă s-a gândit la alte nume pentru portofoliile Culturii şi Bugetului, Ponta a răspuns: 'Nu, nu m-am gândit pentru că Traian Băsescu a mai minţit de atât de multe ori! Dânsul, în general, minte când merge la televizor'.

Prim-ministrul a amintit, de asemenea, că, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, şeful statului poate să respingă o singură dată propunerile de miniştri.

'Dacă Traian Băsescu va respinge acele două propuneri, cu siguranţă în baza deciziei Curţii Constituţionale trebuie să fac alte propuneri, dar ştiţi cum m-am gândit ca să fiu sigur că le acceptă Traian Băsescu? O s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceştia sunt modele de cultură şi de ştiinţe în ale bugetului pe care Traian Băsescu le-a promovat în ultimii 10 ani', a afirmat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat marţi că, în situaţia în care premierul Victor Ponta nu va retrage propunerile avansate pentru ministerele Culturii şi Bugetului, sau dacă Rozalia Biro şi Claudiu Manda nu se vor retrage va respinge miercuri aceste propuneri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ