Cum comentează şefii PDL decizia lui Macovei: E intenţia dânsei. Ne pare rău că nu s-a consultat şi cu noi

| 05 aug, 2014

Secretarul general-adjunct al PDL, Marian Zlotea, a declarat că nu doreşte să comenteze prea mult anunţul eurodeputatului democrat-liberal Monica Macovei de a candida la prezidenţiale, amintind însă că aceasta nu a ales la momentul oportun calea statutară de a se înscrie în competiţia internă oficială a partidului pentru desemnarea prezidenţiabilului, câştigată de Cătălin Predoiu.

"De comentat nu prea avem ce să comentăm. O să luăm act mâine (miercuri - n.r.), probabil, în şedinţa noastră de intenţia doamnei Macovei. E intenţia dânsei. Ne pare rău că nu s-a consultat şi cu noi. Domnia sa este adepta respectării Statutului şi a regulamentelor interioare ale PDL şi întotdeauna a fost susţinută de noi toţi pentru respectarea şi impunerea acestor prevederi în interiorul partidului. Nu pot decât să-i reamintesc că Statutul PDL la art.20, litera c), face referire la anumite aspecte cu privire la anunţul domniei sale din această seară', a declarat secretarul general-adjunct al PDL, conform Agerpres.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI şi-a lansat candidatura la PREZIDENŢIALE


Zlotea a declarat că îi pare rău că Macovei nu a găsit o altă cale statutară de a fi candidat la prezidenţiale al PDL, reamintind că aceasta nu s-a înscris oficial în cursa internă pentru desemnarea prezidenţiabilului, competiţie în urma căreia Cătălin Predoiu a fost desemnat candidat al democrat-liberalilor.

'La vremea respectivă dacă domnia sa dorea să intre în competiţie, o putea face la un mod statutar', a mai declarat secretarul general-adjunct al PDL. Articolul 20 din Statutul PDL prevede că pierderea calităţii de membru al partidului devine valabilă prin 'retragere, radiere sau excludere'.

Alineatul (2) al art.20 precizează că 'radierea se face de drept, de către BPJ, la propunerea BPL al organizaţiei pe teritoriul căreia era membru cel în cauză, în următoarele cazuri' şi enumeră la litera c) 'declararea ca independent a acelui membru care ocupă o funcţie aleasă sau numită, în afara partidului, cu sprijinul politic al acestuia'.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anunţat, marţi seara, că va candida la prezidenţiale, menţionând că nu este o decizie uşoară, dar este o provocare pe care şi-o asumă.

Tag-uri: monica macovei, pdl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ