Cine l-a întrebat pe Iohannis de dosare de simte nevoia să răspundă?

| 06 aug, 2014

Marţi după-amiază cei care au dat televizoarele pe B1 Tv au avut ocazia de a vedea un nou spectacol marca Traian Băsescu, liderul de la Cotroceni fiind invitat la Evenimentul Zilei live.

Ca de obicei, şeful statului a purtat un dialog prietenos cu cei doi moderatori, şi-a atacat toţi adversarii şi a încercat să se prezinte drept singurul politician responsabil din România. De această dată însă, Traian Băsescu a mărit miza, ameninţând direct că : "În această campanie le voi spune pe toate la toţi, că eu nu candidez. Pe unii dintre ei îi voi dezbracă public, sunt candidaţi deja anunţaţi care au lucruri ascunse în CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tăinuiesc"

Este evident că, cel puţin în ceea ce îi priveşte pe candidaţii dreptei, ameninţarea preşedintelui nu reprezintă decât un simplu bluf menit să îi pună la respect pe acei politicieni care ies din cuvântul domniei sale, cum ar fi de exemplu Mihai Răzvan Ungureanu sau Monica Macovei. În realitate, dacă liderul de la Cotroceni va avea o ţintă în campanie, atunci aceasta va fi reprezentată de premierul Victor Ponta, pe care şeful statului va încerca să îl împroaşte cu noroi din cap până în picioare.

Citeşte şi: De ce a sărit Băsescu la gâtul lui Macovei?

Astfel, pare ciudat cum, în tot acest context ce anunţă noi scandaluri provocate artificial de la Cotroceni, prima reacţie la ameninţările lui Traian Băsescu a venit nu din partea social-democraţilor, ci din partea dreptei unificate din România. La nici câteva ore de la declaraţiile preşedintelui, liderul PNL Klaus Iohannis a declarat următoarele: “Eu abia aştept să vină cu aceste informaţii. Eu nu mă tem absolut deloc. Nici nu am de ce să mă tem, nu am nimic de ascuns, dar mi se pare o abordare foarte interesantă. Şi, dacă aşa se va întâmpla, s-ar putea să avem surprize destul de importante în campania pentru prezidenţiale”.

Primul lucru care frapează în discursul liderului PNL este naturaleţea lui Klaus Iohannis atunci când vorbeşte despre intenţia şefului statului de a dezechilibra jocul democratic cu ajutorul dosarelor realizate cel mai probabil de serviciile secrete încă loiale domniei sale. Dacă dorea să îşi creeze imaginea de lider responsabil, Iohannis ar fi trebuit să condamne deschis iniţiativa şefului statului sau, cel puţin, să evite să comenteze intenţiile lui Traian Băsescu.

Cel puţin la fel de ciudat este şi răspunsul în sine, poziţia lui Iohannis fiind complet neaşteptată şi mult exagerată, din moment ce nimeni nu încercase acreditarea în spaţiul public a ideei că liderul PNL ar putea avea de suferit de pe urma presupuselor dezvăluiri făcute de Traian Băsescu. Astfel, graba cu care Klaus Iohannis a ales să îi dea replica lui Traian Băsescu devine cel puţin suspectă, mai ales că asupra liberalului planează mai multe suspiciuni legate de activitatea sa la primăria Sibiu.

Există o vorbă care spune că cine se scuză se acuză, acest dicton putând fi adecvat pentru a demonstra mecanismele din spatele răspunsului dat de Klaus Iohannis la afirmaţiile lui Trian Băsescu în legătură cu ce va face preşedintele în campanie. Admiţând că nu are de ce că se teamă, liderul PNL avea totate şansele de a ieşi basma curată din toată afacerea dacă tăcea pe marginea subiectului. În schimb, replica pe care a dat-o nu face decât să ridice noi semne de întrebare legate de onestitatea liderului PNL.

Citeşte şi: Alegeri prezidenţiale 2014. TRAIAN BĂSESCU a recunoscut, printre rânduri, înţelegerea cu KLAUS IOHANNIS

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
Csaba Palada Mieunel
ziarul Puterea
Agenţia Domeniilor Statului este de la înfiinţare patria hoţilor de partid şi de stat. Unii care s-au perindat pe la conducere au intrat în puşcărie, alţii s-au ales cu dosare penale. Însă, la jaful de acolo, care continuă şi astăzi, procurorii mai au mult de lucru. Victor Ponta a avut grijă, cum a ajuns la Palatul Victoria, să-şi treacă ADS în directa subordine. La fel a procedat şi cu Agenţia Naţională de Cadastru, unde Ilie Sârbu (foto) şi-a instalat de urgenţă oamenii săi de încredere. Pe scurt, familia prim-ministerială controlează pământul patriei de pe uscat, de pe ape şi din aer.

Dacă vă sună cunoscută introducerea, nu disperaţi, abia acum urmează contribuţia Bursei Zvonurilor. „Să fi fost prin 2003-2004, îşi aminteşte un amic al Bursei. Aveam o sentinţă definitivă prin care eram pus în posesie pe vechiul amplasament. Terenul, care fusese naţionalizat cu tot ce era pe el, de la bunicii mei, era atunci, ca şi în momentul de faţă, arendat de la ADS de nişte foşti securişti şi activişti PCR. Cum-necum, ajung la preşedintele ADS de atunci, Corneliu Popa, adus de la Timişoara de ministrul Agriculturii în funcţie, Ilie Sârbu. Văzând hotărârile judecătoreşti, mai de frică, mai de ruşine, Popa emite o adresă către arendaşi în care îi înştiinţa că trebuie să elibereze terenul de câteva hectare. Nenorociţii de securişti ajung la Sârbu, care îl cheamă la raport pe Popa. Acesta îi spune la telefon că e cu mine la el în birou. Ministrul îi zice să mergem împreună la el. Ajungem, Sârbu ascultă povestea, se uită peste deciziile instanţelor şi îl întreabă pe şeful ADS: Câte hectare mai avem în rezerva aia de la Otopeni? O sută şaizeci, vine răspunsul. Ok, zice viitorul socru de premier. Apoi, uitându-se la mine: Vă punem în posesie acolo, oricum e mai valoros ca al dumneavoastră şi nu ne certăm nici cu ăia de pe suprafaţa din acte! Am refuzat, motiv
07 aug, 2014
Csaba Palada Mieunel
continuare..
Am refuzat, motivându-i că s-ar răsuci ai mei în mormânt dacă aş accepta să intru pe terenul altor oameni, că nici ăla nu căzuse din cer. Aşa că şi azi mă uit la sentinţele Justiţiei, iar ADS încasează redevenţe pe pământul meu”. Bursa Zvonurilor e tare curioasă la cine au ajuns cele 160 de hectare de la Otopeni. Poate se întreabă şi procurorii...

Corneliu Popa e ăla care a cerut zilele trecute să i se facă testul cu detectorul de minciuni în Dosarul ICA-Voiculescu, în care îşi aşteaptă sentinţa.
07 aug, 2014
Alfred Bulan-sociopat
Basescu nu are cum sa-l improaste pe Ponta cu noroi...
baiatul este deja intrat in rahat pana la gat..
noroiul ar fi "parfum"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ