Monica Macovei: Candidez ca independent şi mă bazez în campanie pe voluntari şi mici donaţii de la susţinători

| 06 aug, 2014

Monica Macovei candidat. Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, miercuri, că va candida la alegerile prezidenţiale ca independent, că îşi doreşte schimbări în nivelul de trai din România, în Educaţie, Sănătate şi Justiţie şi că se va baza în campania electorală pe sprijinul voluntarilor şi pe micile donaţii venite din partea oamenilor care o susţin.

Monica Macovei candidat. 'Aseară am lansat public online candidatura pentru Preşedinţia României. A fost un mare succes şi le mulţumesc tuturor celor care s-au arătat a fi alături de mine. Am avut zeci de mii de vizualizări şi deja sute de oameni care s-au înscris ca voluntari şi ca suporteri în această campanie şi asta din prima jumătate de oră. Foarte clar am să spun încă o dată: da, candidez pentru funcţia de preşedinte al României', a declarat Monica Macovei într-o conferinţă de presă.

Europarlamentarul PDL a precizat că îşi asumă această candidatură ca independent şi se va baza în campanie pe sprijinul oamenilor, pe voluntariat şi pe mici donaţii ale celor care doresc să o susţină.

'De ce candidez? Candidez pentru că mă interesează România, vrem să schimbăm România alături de oameni şi de românii care vor acest lucru: investiţii curate, competiţie, locuri de muncă, sănătate, educaţie şi multe alte lucruri care se fac cu determinare, cu curaj şi, desigur, cu negociere', a declarat Macovei.

CITEŞTE SI Monica Macovei amenință să devină un candidat-problemă pentru dreapta


Europarlamentarul PDL a adăugat că aduce nou în politica românească cel puţin trei lucruri.

'Aduc o experienţă naţională şi internaţională mare şi aduc obiective atinse şi la nivel naţional, şi la nivel internaţional. De asemenea, aduc integritate pe scena politică. Şi, folosind aceste lucruri, îmi voi realiza obiectivele pentru ţară împreună cu românii', a declarat Macovei.

Ea a prezentat ca principale obiective pentru ţară 'locuri de muncă, bunăstare, prosperitate', care înseamnă creşterea investiţiilor, reducerea fiscalităţii, luarea poverii de umerii IMM-urilor. 

'La Educaţie trebuie să trecem de la asimilarea de cunoştiinţe la asimilarea de competenţe şi, în al doilea rând, trebuie să avem o corelare făcută pe câţiva ani înainte şi pe termen lung între cerinţele pieţei muncii şi ceea ce oferim liceenilor şi studenţilor. Nu putem să producem oameni care nu au joburi pe câmpul muncii. În ceea ce priveşte Sănătatea, românii trebuie să fie un popor sănătos şi aici voi spune un singur lucru: un pachet minim, dar cu servicii excepţionale pentru toţi românii de la ultimul colţ până la Bucureşti', a mai declarat Macovei.

Europarlamentarul PDL a spus că pentru realizarea obiectivelor afişate ca preşedinte va chema la negocieri ceilalţi actori politici implicaţi.

'Candidez pentru funcţia de preşedinte şi fiecare preşedinte trebuie să aibă o viziune pentru ţara lui. Trebuie să ştii ce vrei pentru ţara ta. Mijloacele sunt în Constituţia României şi, evident, exprimarea publică şi determinarea oamenilor să vrea aceste lucruri pentru că atunci Guvernul trebuie să le facă. Vă spun foarte pe scurt: prin negociere, prin aducerea oamenilor la masă. (...) Acesta este primul mijloc prin care doresc să fac asta, prin negociere', a afirmat Macovei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ