Klaus Iohannis, teleghidat de la distanță de strategii lui Traian Băsescu

| 07 aug, 2014

Abia ce i-a pus Băsescu mâna pe cap lui Klaus Iohannis și deja primarul Sibiului, aspirant la prima funcție în stat, primește consiliere ‘gratuită’ din partea analiștilor de casă ai președintelui. Să ai girul președintelui nu e puțin lucru, dovadă că luările de poziție identice din ultima perioadă dintre Iohannis și Traian Băsescu dau roade politice bune.

Alegeri prezidenţiale 2014. Traian Băsescu a declarat marţi că l-ar vota pe Klaus Iohannis în turul al doilea al prezidențialelor. Iohannis a primit vestea cu un zâmbet larg și a reacționat spunând că “este un lucru absolut natural”. Iată că pozițiile comune ale PMP și ACL, pe temele politice de interes din ultimele luni - reducerea CAS, legea educației, numirile noilor miniștri etc. - arată că Iohannis își poate asuma, tacit până acum, să ducă mai departe moștenirea politică a lui Traian Băsescu.

Klaus Iohannis preşedinte. În cursa pentru Cotroceni, Iohannis este încurajat mai nou de fostul consilier de la Cotroceni Sebastian Lăzăroiu, omul care s-a afirmat în spațiul public făcând hermeneutica strănuturilor prezidențiale. Lăzăroiu a decis să îi facă “sugestii” prezidențiabilului PNL-PDL pe facebook, deși el este membru al Fundației Mișcarea Populară, și, teoretic cel puțin, un susținător al candidaturii lui Cristian Diaconescu.

Citeşte şi: Un scenariu de coşmar pentru Crin - Klaus Johannis contracandidat

“O sugestie pentru Iohannis. Fiecare apariție cu Blaga îi ia voturi. Nu mai zic de Frunzăverde. Știu că e greu să-i țină departe de el. Ăștia sunt băieți cu ștate vechi. Știu când să-și facă apariția ca să arate cine e la butoane, știu când să se ascundă ca să scape de eșec”, îl sfătuiște Lăzăroiu pe edilul Sibiului.

Klaus Iohannis candidat. Pe lângă împunsăturile sociologului la adresa oamenilor care l-au votat nu demult în Guvern pe portofoliul Muncii, ar fi interesant de știut cu cine, din PDL în mod special, crede Lăzăroiu că ar trebui să se afișeze Klaus Iohannis. Cu Emil Boc, poate? Sau cu Roberta Anastase, care mai nou face parte din echipa de comunicatori ai partidului? Care sunt acei membri ai PDL sau PNL, cu sau fără “ștate vechi”, care i-ar putea aduce voturi lui Iohannis în competiția electorală?

Remarca lui Lăzăroiu pare suspectă, pentru că, dacă la Vasile Blaga nimeni nu se îndoiește că ar fi efigia tristă a eșecului politic, Frunzăverde este în mare parte necunoscut publicului larg. Chiar în urmă cu câteva luni, atunci când se discuta despre trecerea PNL la popularii europeni, Frunzăverde s-a prezentat cu nume și prenume jurnaliștilor veniți să îi ia un punct de vedere. Cum ar putea sforarul anonim Frunzăverde să îl coste voturi pe Iohannis? Nu cumva sfatul lui Lăzăroiu are mai curând semnificații politice, decât electorale? Nu cumva fostul consilier al lui Traian Băsescu îl dorește pe Iohannis mai apropiat de pedeliștii încă 100% loiali președintelui?

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis a apărut de nicăieri drept principalul candidat al opoziției, fără un program politic, fără o viziune pentru România și fără vreo susținere explicită a unor organizații din teritoriu. Dar Iohannis este un vas frumos, nou-nouț, numai bun de umplut de conținut în funcție de interesele susținătorilor săi, iar Lăzăroiu face acum lobby ca Iohannis să își facă echipa cu cine trebuie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 2014
Kiril
alegerea unui dezradacinat poate avea efecte f negative pentru tara. "Jigodiile" politice (citat) isi vor gasi loc cu mare usurinta langa un presedinte fara un program clar, fara o gandire ortodocsa si romaneasca. PMP = leana si basescu isi vor gasi loc la adapost sa, iar "Statul de drept"- creat de basescu va continua sa creeze dosare in stilul Securitatii Ceausiste.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ