Sondaj: Veste proastă pentru Klaus Iohannis! Ce cred românii despre religia preşedintelui

| 07 aug, 2014

Mai mult de jumătate dintre romani cred ca este importanta religia presedintului Romaniei. Astfel, peste jumătate (58,2%) dintre participanţii unui sondaj online cred că religia viitorului preşedinte al României contează.

Întrebarea a fost adresată românilor, în contextul în care promovarea candidaţilor pentru funcţia de la Cotroceni a intrat în linie dreaptă, iar una dintre liniile de profil prezidenţial care au fost aduse în discuţie în spaţiul public în ultima perioadă a ţinut de religia pe care o va avea viitorul preşedinte, potrivit stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis a ieşit zilele acestea cu atacuri la adresa lui Victor Ponta, pe care l-a acuzat că vorbeşte despre religia sa (n.n. Victor Ponta fiind creştin ortodox), viitorul candidat al ACL susţinând că religia unui candidat nu trebuie să conteze.

În realitate, Victor Ponta a afirmat într-un discurs susţinut în urmă cu două săptămâni că „nu e nimic de reproşat (n.n. lui Klaus Iohannis) că e etnic german" şi că „nu e nimic rău că e protestant", dar „nu vreau să mă acuze nimeni sau să-mi spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta şi cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a declarat premierul Ponta.

Ţinând cont de faptul că peste jumătate dintre participanţii la sondaj consideră că religia viitorului preşedinte contează, rezultă că propunerea PNL pentru Cotroceni, Klaus Iohannis, va avea o problemă în a justifica public faptul că nu contează confesiunea sa. Peste jumătate dintre români îl contrazic pe Iohannis şi îi arată că, în perspectiva prezidenţialelor, va conta faptul că este luteran.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Cuviosul Portofenie
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ