Klaus Iohannis s-a bucurat prea devreme, PDL nu renunță să dea prezidențiabilul

| 08 aug, 2014

Cătălin Predoiu preşedinte. Anunțul referitor la revenirea la Cătălin Predoiu ca cea mai bună opțiune a dreptei pentru alegerile prezidențiale este de natură să confirme suspiciunile că a existat în tot acest timp o înțelegere secretă între Vasile Blaga și Cătălin Predoiu, privind blocarea la un anumit moment a candidaturii lui Klaus Iohannis.

Cătălin Predoiu preşedinte. Senatorului PDL de Arad, Traian Igaş i-a revenit plăcerea să stingă festivismul uitat aprins la PNL. Anunțul acestuia, referitor la revenirea la Cătălin Predoiu ca cea mai bună opțiune a dreptei pentru alegerile prezidențiale este de natură să confirme suspiciunile că a existat în tot acest timp o înțelegere secretă între Vasile Blaga și Cătălin Predoiu, privind blocarea la un anumit moment a candidaturii lui Klaus Iohannis. Deși Vasile Blaga nu a acceptat niciodată să discute deschis despre această opțiune, este greu de crezut că nu a aflat ceea ce se vorbește în tot târgul, încă de la descăunarea lui Crin Antonescu: Klaus Iohannis este omul lui Traian Băsescu și va trăda PDL, la momentul oportun, pentru a readuce partidul în subordinea acestuia. “Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis sunt doi candidaţi redutabili, însă consider că tandemul Predoiu – preşedinte şi Iohannis – premier este cel mai potrivit”, a susținut recent Igaș

Citeşte şi: CĂTĂLIN PREDOIU CANDIDAT. Predoiu speră să dea lovitura în prelungiri

Cătălin Predoiu candidat. Bomboana cam amară pentru Iohannis, care constată acum că a fost momit în fuziunea PNL-PDL cu promisiuni deșarte, este îndulcită în oarecare măsură contraoferta vehiculată: dacă Predoiu va fi președinte, Klaus Iohannis ar fi potrivit ca premier. În PDL, la această oră numai finul lui Băsescu, primarul Falcă al Aradului, mai insistă pentru candidatura lui Iohannis din partea ACL.

Klaus Iohannis premier. Singura problemă cu rocada de mai sus este că ce i se oferă lui Iohannis nu este o alternativă credibilă, asta în condițiile în care chiar Traian Băsescu sublinia de curând că în eventualitatea în care Victor Ponta nu ar câștiga alegerile, ar rămâne premier și că nu există nicio modalitate rezonabilă prin care viitorul președinte să poată schimba majoritatea parlamentară, favorabilă premierului.

Citeşte şi: CĂTĂLIN PREDOIU şi ELENA UDREA readuc aminte viziunea economică a regimului Băsescu

Citeşte şi: Fuziune PNL-PDL. De ce este fuziunea PNL-PDL o mare minciună

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ