Dan Voiculescu: Aştept verdictul acasă, alături de familie. Produc rău în jurul meu fără să vreau

| 08 aug, 2014

Dosarul ICA. Dan Voiculescu, preşedintele fondator al Partidului Conservator, a declarat că va aştepta verdictul Curţii de Apel Bucureşti în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) acasă, alături de familie.

Sentinţă Dan Voiculescu. El a spus că nu se aşteaptă la o condamnare, dar a susţinut că întotdeauna e bine să pui răul înainte.

Citeşte şi: Judecătorii vor da astăzi sentinţa definitivă în cazul Voiculescu

'Pentru ziua de azi, aştept la ora 12,00 verdictul, fac o baie şi aştept să vină cine vine, că nu ştiu care sunt regulile. Verdictul nu poate fi decât de natură să vină să mă roage să merg nu ştiu unde sau să nu fie. Adică nimic nu e stabilit dinainte, judecătorii vor lua o decizie şi o vor comunica în şedinţă publică. Nu merg la instanţă, n-are rost. Acum mă duc puţin la birou, apoi acasă', a declarat Voiculescu, după ce a fost la Poliţia Ilfov conform regulilor impuse de măsura supravegherii judiciare. Dan Voiculescu s-a referit totuşi la condiţiile din penitenciar, despre care spune că nu sunt mai rele decât cele pe care le-a trăit cu familia.

Dan Voiculescu verdict. 'Se schimbă modul de viaţă, se schimbă condiţiile de viaţă. Am un mare mare noroc legat de circumstanţele astea. Până la 34 de ani am stat cu soţia şi cu doi copii într-o cameră de 24 de metri. Aveam o sufragerie de opt metri şi, ce e interesant, WC-ul era în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era prin zăpadă să te duci la toaletă în curte. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea. Pentru că oricum am înţeles că toaleta e înăuntru, nu e afară. Am înţeles că suntem doi-trei camarazi, nu mai mulţi, adică nu suntem un regiment', a mai spus Voiculescu, adăugând că nu e speriat în această privinţă.

Citeşte şi: Procesul lui Dan Voiculescu a ajuns la final. Decizia judecătorilor

Pe de altă parte, Voiculescu a spus că regretă implicarea mai multor 'oameni nevinovaţi' în acest proces din cauză că el se luptă cu şeful statului.

Procesul lui Dan Voiculescu. 'Ce mă doare e faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă şi sunt nişte oameni extraordinari. Profesori universitari, oameni care toată viaţa nu au făcut altceva decât să muncească cinstit. Au ajuns în situaţia asta numai şi numai datorită mie. Adică datorită faptului că eu, fiind vânat, neputând să mă prindă pe mine cu nimic, pentru că n-am făcut nimic, au trebuit să creeze toată ideea de privatizare ilicită, toate porcăriile pe care le cunoaştem. Sigur că mă deranjează că familia suferă iar fără vină. Deci, produc rău în jurul meu fără să vreau. Problema nu e legată de mine. Mi-am asumat o luptă cu demnitate, cu onoare, cu mult curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are pârghii nenumărate şi o forţă care nu se compară cu forţa unui cetăţean', a mai spus preşedintele fondator al PC.

În opinia sa, o eventuală condamnare nu îl va afecta foarte mult, mărturisind că nici până acum nu era prea 'monden', aşa că 'însingurarea' îl va face 'şi mai puţin monden'.

Citeşte: DAN VOICULESCU, condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA

Dan Voiculescu condamnare. 'E vorba de privatizarea ICA şi acţiunile ICA. Dacă vor să confişte acţiunile ICA, nu e nicio problemă. Dar n-are legătură cu averea familiei cu trustul de presă. N-au cum să fie confiscate', a precizat Voiculescu, întrebat dacă se teme ca averea familiei să nu fie confiscată.

'Aseară am stat cu familia, am băut un pahar, două sau trei de vin alb. Am mâncat varză călită făcută de soţia mea cu cârnaţi olteneşti. M-am uitat la Mihai Gâdea la emisiune şi pe la 11,30 - 12,00 m-am culcat. De dormit am dormit bine. Faptul că am dormit bine nu înseamnă că sunt stresat', a mai spus el.

Dan Voiculescu a mai afirmat că, dacă va condamnat la închisoare, cu siguranţă va scrie cărţi.

'E cel mai bun lucru de făcut acolo. Ai linişte, nu ai stres, orele de masă sunt fixe, orele de somn sunt fixe. Va fi un program ordonat', conchis el.

Verdict Dan Voiculescu. Ora estimată pentru începerea şedinţei în care completul de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti va da verdictul în cazul privatizării ICA este 12,00, conform ECRIS, sistemului electronic al instanţelor.

Citeşte şi: Dosarul ICA. Voiculescu află astăzi verdictul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ