DOSARUL ICA. Avocatul Mateuţ a cerut admiterea apelului, desfiinţarea sentinţei şi achitarea lui Voiculescu

| 05 aug, 2014

Dosarul ICA. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut marţi, în pledoaria finală din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), admiterea apelului faţă de sentinţa dispusă de Tribunalul Capitalei, desfiinţarea acesteia şi achitarea clientului său.

Privatizarea ICA. "Procedura privatizării a îndeplinit toate condiţiile legale extra-penale. Nu există nicio notă din care să rezulte că privatizarea s-a făcut în mod ilegal. (...) Acţiunile de la ICA nu provin din infracţiuni. (...) În situatia în care admiteţi solicitarea de schimbare a încadrării juridice, vă solicit să stabiliţi că a intervenit prescripţia specială şi să dispuneţi continuarea procesului penal, pentru că Voiculescu Dan nu se prevalează de prescripţie", a mai spus avocatul, în faţa completului de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

După pledoaria avocatului său, Dan Voiculescu a plecat de la sediul instanţei, precizând că va reveni într-o jumătate de oră.

La ora transmiterii acestei ştiri, procesul continuă cu pledoariile avocaţilor celorlalţi inculpaţi din dosar.

Citeşte şi: Dan Voiculescu: Lupta e grea când intri în bătălie cu şeful statului. E bine să speri în achitare

A fost respinsă cererea de recuzare a completului

Cererea de recuzare a completului care judecă dosarul ICA, înaintată de apărătorul lui Dan Voiculescu, a fost declarată inadmisibilă, procesul continuând cu pledoariile finale ale avocaţilor tuturor inculpaţilor.

Prima pledoarie a fost cea a lui Gheorghiţă Mateuţ - avocatul lui Voiculescu.

După mai bine de o oră şi jumătate, acesta a fost întrerupt de apărătorul unui alt inculpat, care l-a rugat să îl lase să îşi spună pledoaria, pentru că trebuie să plece de urgenţă la spital, urmare a unui infarct suferit de o rudă.

Apărătorul lui Voiculescu şi-a lăsat colegul de breaslă să vorbească, urmând ca el să reia, după acesta, pledoaria în favoarea clientului său.

Citeşte şi: Zi mare pentru Dan Voiculescu. Se vor susţine pledoariile finale în procesul ICA

Înaintea pledoariilor, instanţa ca respins ca inadmisibilă o nouă cerere de recuzare a completului de judecată, formulată de acelaşi Gheorghiţă Mateuţ. Acesta a înaintat cererea după ce instanţa i-a respins o solicitare de acordare a unui nou termen, motivată de faptul că DNA a cerut schimbarea încadrării juridice în cazul lui Dan Voiculescu şi, în acest context, are nevoie de timp pentru pregătirea apărării.

Citeşte şi: Dosarul ICA. Avocatul lui Voiculescu refuză din nou judecătorii

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 aug, 2014
pixel
----------
acum la finalul povestii asteia aberante ar fi cazul sa judece corect judecatorii. au ascultat destul povestile unora si altora interesati in mod obsesiv de soarta lui voiculescu
05 aug, 2014
Liviu
Este clar ca avem de-a face cu un dosar fabricat....
05 aug, 2014
otilia
executie
lui Voiculescu i s-au incalcat drepturile prin aceasta mascarada!
05 aug, 2014
mihu
.
In cele din urma asta se va intampla, achitarea este singurul lucru legal pe care il pot face judecatorii.
05 aug, 2014
Pedagogul
la puscarie cu Basescu
Basescu controleaza justitia si isi baga adversarii in puscarie. Sunt convins de faptul ca Voiculescu este nevinovat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ