Dosarul ICA. Voiculescu află mâine verdictul UPDATE

| 07 aug, 2014

Sentinţă Dan Voiculescu ICA. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) pronunţă vineri, în şedinţă publică, sentinţa definitivă în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care a fost judecat şi Dan Voiculescu.

Sentinţă Dan Voiculescu ICA. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a depus joi la Curtea de Apel un dosar cu acte şi concluzii la acest caz, aşa cum indicase instanţa. Acesta a fost ultimul pas înainte de pronunţarea sentinţei, completul de judecateă urmând să citească ultimele poziţii ale celor implicaţi în dosar, după care vor da senţinţa.

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Citeşte şi: Dosarul Voiculescu ICA. Sechestru asigurător pe averea lui DAN VOICULESCU!

Dosarul Voiculescu ICA. Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco), Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

Citeşte şi: Dosarul ICA. Avocatul lui Voiculescu refuză din nou judecătorii

Dosarul ICA. De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 60 de milioane de euro, valoarea actualizată a terenurilor şi clădirilor fostului Institut de Cercetări Alimentare.

Citeşte şi: UPDATE. Sentinţa pentru Dan Voiculescu , peste două săptămâni

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 aug, 2014
Librarul
-----------
soc soc soc agitatie in gasca basistilor. sunt in delir
08 aug, 2014
pixel
------------
se va da verdictul, dar tre sa avem putina rabdare, pana judectaorii mai pun la punct ultimele detalii cu traian basescu
08 aug, 2014
kiaburu
base la jilava cu tine criminalule.
pentru cultura voastra generala basistilor VOICULESCU ESTE UN OM NEVINOVAT
07 aug, 2014
otilia
curata executie
judecatorii nici macar n-au timp sa citeasca concluziile, ce sa mai zic de analizat. dar eu cred ca nici macar nu-i mai intereseaza, ei au primit un ordin si aia e. sper sa se ajunga la CEDO, ce se intampla in Romania e inadmisibil, ca la noi, la nimeni!
07 aug, 2014
Pedagogul
Voiculescu este nevinovat
Daca faci o analiza atenta a actelor depuse in acest dosar iti dai seama ca nu exista nici o declaratie din care sa reiasa ca Voiculescu este vinovat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ