Atenţie la roşiile cu “ţugui”! După ce vei citi sigur nu vei mai consuma

| 04 iul, 2014

Roşiile de pe tarabe arată impecabil, dar au tot mai puţine calităţi nutritive. Cercetătorii ştiinţifici atrag atenţia că pot fi chiar dăunătoare sănătăţii.

“Din dorinţa de a câştiga bani rapid, producătorii folosesc tot felul de substanţe şi tehnici ca tomatele să se coacă urgent. Astfel de substanţe folosite în exces, după ureche, fac mai mult rău legumelor, care îşi pierd din calităţile nutritive”, a declarat Floarea Burniche, cercetător ştiinţific în cadrul Staţiunii de Cercetare Experimentală din Buzău, potrivit site-ului nutriţionistului Gheorghe Mencinicopschi. Roşiile cu moţ sunt cele mai periculoase, “pentru că sunt tratate cu mult ETREL, moţul fiind chiar o malformaţie a fructului. Acesta ascunde, de altfel, mult erbicid. Din această cauză nici nu au codiţe, pentru că sunt arse”, a adăugat Floarea Burniche. Prin urmare, specialiştii ne recomandă să cumpărăm roşii pe ciorchine verde, “pentru că sunt cel mai puţin tratate. Când codiţele sunt uscate, înseamnă că roşiile au fost stimulate cu prea multă substanţă”, a încheiat Floarea Burniche.

Roșiile “cu țugui” – stropite cu stimulenți

Legumele stropite cel mai des de țărani sunt roșiile, castraveții, ardeii sau pătlăgelele vinete. Roșiile sunt printre puținele produse agricole care pot indica, prin proprietățile lor fizice, prezența unor pesticide cancerigene în exces. Unii consumatori caută în mod special roșiile “cu țugui” – care au o excrescență în partea inferioară a fructului, pentru că sunt gustoase. Țuguiul se formează, însă, din cauza folosirii în exces a unei substanțe chimice. ”Uneori, fungicidele, prin compoziția lor, lasă niște pete albe pe fructe, dar să nu credeți că cei de la piață nu le șterg cu o cârpă moale înainte să le aducă pe tarabe. Astfel, este destul de greu de determinat dacă produsele agricole au reziduuri toxice la suprafață sau în interior. Doar o analiză făcută într-un laborator specializat poate atesta cantitatea de pesticide existentă în legume și fructe.

Tag-uri: rosii, rosii cu mot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iul, 2014
ovi
Minunat!
Pana acum stiam ca e un soi romanesc deosebite de cele cu gust de plastic...de acum stim ca sunt daunatoare...oare nu e cineva in spatele acestor speculatii?
06 iul, 2014
anna
Nu este adevarat. Bunica mea, la tara, cultiva acest soi de rosii de cand ma stiu si nu ii aplica niciodata nici un fel de tratament chimic, in afara de ingrasamant natural(gunoiul de grajd). Ea le spune rosiilor acestea " inima de bou".
01 aug, 2014
Doda
In poza nu sunt rosiile "inima de bou", cresc si eu "inima de bou" si nu sunt ca cele din poza.
05 iul, 2014
diana
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
05 iul, 2014
malcu
Pana navigez pe facebook,mai dau cite o lupta si pe Marketglory.
Marketglory este un joc de strategie unde banii
virtuali se pot schimba in euro real.

http://www.marketglory.com/strategygame/Tikacs

In primele zile se incepe cu LUPTELE DE REFERALI DIN SECTIUNEA LUPTA
- Trebuie sa dati minim 5 lupte pe zi pentru a se observa profitul
- Optiunea Munceste ( venitul zilnic )
04 iul, 2014
vaillant
...Menci, mai spui? te-n gat pe ma-ta de penal, te pricepi si la tomat!
04 iul, 2014
asdf
aaa
Esti un idiot...taranoiule..!!
05 iul, 2014
viorel
BĂ PROST MAI EŞTI !!!!!!!!!!!!!! DACĂ AR DUREA PROSTIA NUMAI MUGETE AI AUZI PESTE TOT ....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ