Băsescu: Avem o lege a confiscării extinse.Trebuie pusă în aplicare

| 15 mai, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a spus că România are deja o lege ce vizează confiscarea extinsă, în ceea ce priveşte proprietatea, care ar trebui să fie aplicată. El a mai punctat că, în cazul accidentelor rutiere, mai eficient decât confiscarea maşinii, sugerată de Ponta, ar fi ca oamenii să-şi dea seama că instanţele îi pot trimite la închisoare.

"Sigur, proprietatea trebuie garantată prin Constituţie, dar România are lege care a fost declarată constituţională, care vizează confiscarea extinsă (...) Deci, confiscarea, în România, în momentul de faţă, nu mai este o minune, trebuie să fie pentru cei suspectaţi în fază iniţială de fraude punerea sub sechestru, într-un proces pregătitor pentru confiscare extinsă trebuie să fie o acţiune normală a procurorului, iar după pronunţarea sentinţei confiscarea fără drept de apel şi valorificarea bunurilor de asemenea este mai mult decât posibilă", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că a fost unul dintre susţinătorii legii care să permită confiscarea extinsă, punctând că aceasta trebuie, însă, pusă în aplicare.

Referitor la ideea confiscării maşinii în cazul unor abateri rutiere grave, sugerată de Victor Ponta, Traian Băsescu a spus că românii ar trebui să se teamă mai mult de închisoare în momentul în care decid să meargă cu viteze mari pe şosele. Prin urmare, spune preşedintele, condamnarea cu executare ar fi mai eficientă decât confiscarea maşinilor.

"Putem fi furioşi oricând când vedem un accident. Cred că şi domnul pe care eu l-am telescopat acum câteva săptămâni ar fi vrut să mi se confişte maşina în momentul acela, dar discutăm totuşi de proprietate. Ce mi se pare însă important pentru a stăvili accidentele pe drumurile naţionale: dacă observaţi, omori şi câte trei într-un accident şi omori din culpă, drept pentru care te condamnă cu suspendare.

Dacă domnii conducători auto ar şti că atunci când fac accidente şi sunt băuţi, când fac accidente călcând linia continuă, când fac accidente şi omoară oameni, când gonesc cu viteze mult peste limitele legale şi omoară oameni, dacă ar şti că în condiţiile astea instanţele îi trimit la puşcărie, îi condamnă cu executare, cred că ar fi mult mai eficient decât să ne punem problema 'confiscăm maşina omului, dacă'', a declarat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ