Bobby Păunescu: Contractul cu Ming Yang Wind Power Group, o investiţie chineză de 400 milioane dolari

| 25 noi, 2013

Contractul semnat luni, la Palatul Victoria, între compania chineză Ming Yang Wind Power Group şi Romanian Păunescu Corporation pentru investiţii în centrale eoliene şi echipamente de export va conduce la crearea a peste 1.300 de locuri de muncă şi reprezintă o investiţie de peste 400 de milioane de dolari, a declarat Bobby Păunescu, preşedintele companiei româneşti.

Bobby Păunescu a precizat, la Palatul Victoria, că parcul eolian, care va avea o putere de 200 MW, va fi realizat în următoarele 11 luni în zona Vaslui-Huşi, în baza unei investiţii a părţii chineze în valoare de 403 milioane dolari.

Partea română este cea care a asigură elementele de infrastructură ale proiectului, a adăugat Păunescu. Potrivit omul de afaceri, proiectul va conduce şi la crearea de 1.300 de locuri de muncă.

Bobby Păunescu a menţionat ca un aspect ce a contribuit la realizarea acestui parteneriat recunoaşterea de care se bucură producţiile cinematografice realizate prin intermediul caselor sale de film, 'Mondragon Movies' şi 'Solar Pictures', unele dintre pelicule fiind premiate în China.

Păunescu a mai spus că parteneriatul cu firma chineză va continua şi în domeniul agriculturii, în sectoare precum zootehnia şi producţia de biomasă.

Nu în ultimul rând, Bobby Păunescu s-a declarat bucuros că parafarea contractului între firma pe care o conduce şi compania chineză a fost introdusă pe agenda semnării la Palatul Victoria între Guvernele României şi Chinei a mai multor documente de colaborare bilaterală în domeniile energiei, agriculturii, economiei, IT şi culturii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ