BOR a semnat un parteneriat pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc

| 13 mai, 2013

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au semnat luni, la reşedinţa patriarhală, protocolul de colaborare privind promovarea la sate a măsurilor de sprijinire a agriculturii, prin intermediul preoţilor.

Obiectivele protocolului sunt: informarea locuitorilor din zonele rurale despre fondurile europene pentru dezvoltarea agriculturii şi a satului românesc prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin susţinerea campaniei "PNDR vine în satul tău", precum şi prin alte programe; promovarea valorilor tradiţionale ale comunităţii rurale în vederea conservării şi dezvoltării patrimoniului spiritual, cultural, educaţional, social şi natural al satului românesc.

De asemenea, se vor avea în vedere organizarea de întruniri, seminarii, simpozioane, destinate locuitorilor din zone rurale şi implicarea acestora în proiecte culturale şi educaţionale cu scopul păstrării conştiinţei şi identităţii româneşti, stimularea tinerilor din mediul rural privind antreprenoriatul şi conştientizarea importanţei asocierii şi comasării terenurilor, dar şi organizarea în parteneriat a unor activităţi cu scopul valorificării resurselor locale.

Protocolul de colaborare dintre Patriarhia Română şi Ministerul Agriculturii se încheie pe o perioadă de un an cu posibilitatea prelungirii printr-un act adiţional.

"Am semnat un protocol care are la bază exact dezvoltarea satului românesc, oprirea unei situaţii precare în care se află astăzi acesta şi oprirea migraţiei tinerilor din mediul rural către mediul urban, dar mai ales migraţia tinerilor în străinătate", a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a subliniat că informarea are un rol important în acest domeniu "mai ales în ceea ce înseamnă procesul de asociere, de comasare, acolo unde există, din păcate, în continuare, un element puternic de neîncredere în mediul rural".

Patriarhiei Române anunţă că "pământul este un dar al lui Dumnezeu, iar omul are responsabilitatea sfântă de a-l proteja şi cultiva", motiv pentru care "colaborarea dintre Biserică şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este necesară, cu atât mai mult cu cât satul românesc este în prezent îmbătrânit şi sărăcit, având nevoie de o implicare activă a tinerilor în proiectele de dezvoltare rurală".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ