Cât vor trebui să scoată din buzunar şoferii pentru poliţele RCA

| 22 oct, 2014

Prima anuală plătită pentru poliţa obligatorie de răspundere civilă auto a crescut, în medie, în ultimele două luni, cu 13% la nivelul celor mai reprezentantive oraşe din România.

Dacă mâine decid să-şi facă o asigurare RCA pe o perioadă de un an, şoferii din Sibiu vor plăti cu 33% mai mult decât la 1 august, arată calculele ECONOMICA.NET bazate pe datele brokerilor de specialitate. Oraşul din centrul ţării a experimentat şi cea mai importantă creştere de preţ în perioada amintită. Îi urmează Suceava (20%), Timişoara şi Craiova cu câte 15%. Conducătorii auto din Iaşi se pot declara fericiţi pentru că în oraşul lor prima pentru RCA a crescut cu doar 2%. Calculul ECONOMICA.NET a avut în vedere un şofer de 35 de ani care conduce un autoturism Dacia Logan nou cu motor pe benzină, o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi 105 cai puterea. Valorile prezentate reprezintă cel mai mic preţ pentru RCA din oraşele respective.

Tinerii sunt loviţi în plin

De altfel, poliţa RCA s-a scumpit constant de la începutul acestui an. În ultimele şase luni, mai ales în cazul tinerilor sub 30 de ani. Concret, în acest moment, un tânăr de 26 de ani care conduce un Logan cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri şi o putere de 90 de cai va plăti cel puţin 1.400 de lei pe asigurarea obligatorie.

Citeşte mai mult AICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ