Câţi bani ar putea obţine ENEL din ieşirea de pe piaţa românească

| 14 iul, 2014

Valoarea tranzacţiei prin care ENEL îşi va vinde toate cele trei filiale de distribuţie şi furnizare de electricitate din România ar putea ajunge la două miliarde de euro.

ENEL va lua cel puţin un miliard de euro sau, mai probabil, circa două miliarde de euro din vânzarea celor trei filiale de distribuţie şi furnizare de electricitate din România, potrivit celor dintâi estimări, făcute de analiştii şi managerii de investiţii consultaţi de ECONOMICA.NET.

„Multiplicatorii probabili ai unei asemenea tranzacţii sunt, pentru România, de 3-4 faţă de EBIDTA. Pentru o companie din Polonia ar putea fi de 4 – 5 ori EBIDTA (profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare), a estimat, pentru ECONOMICA.NET, un manager de investiţii familiarizat cu domeniul energetic. Estimarea citată este una dintre cele conservatoare.

Citeşte mai mult pe Economica.net.

Citeşte şi: ANALIZĂ. Către cine ar putea vinde Enel afacerile din România

Tag-uri: enel, ENEL România
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ