Ce propune Victor Ponta pentru Uniunea Europeană?

| 19 dec, 2014

Independența energetică a devenit un obiectiv fundamental al Uniunii Europene de când Federația Rusă a ȋnceput să-și ȋncordeze mușchii. Toate statele din UE sunt conștiente că nu este bine să ajungi la mâna rușilor, iar cei mai dependenți de gazul rusesc știu foarte bine acest lucru.

De aceea crearea unei „Uniuni Europene a energiei” trebuie să fie pasul următor, iar poziția de susținere a acestui proiect din partea premierului României Victor Ponta este una corectă.

Federația Rusă practică un joc neortodox cu Uniunea Europeană și vecinii săi, ȋncercând să-și impună punctul de vedere prin anumite artificii. Țările dependente de gazul rusesc simt cel mai bine acest lucru și ȋn fiecare iarnă mare parte a cetățenilor din UE tremură la gândul că Rusia ar putea ȋnceta livrearea de gaze. Semnalul practicării acestui joc a fost dat ȋncă din 2008, ȋn momentul ȋn care Rusia a invadat Georgia. De asemenea, și ȋn contextul conflictului cu Ucraina de anul acesta, Federația Rusă a oprit livrările de gaze către Kiev. Chiar și pentru România livrarea de gaze a fost diminuată de câteva ori ȋn acest an pentru a transmite anumite semnale.

Cum 27% din consumul de gaze naturale este asigurat din Rusia, UE trebuie să caute soluții urgente pentru a-și reduce dependența față de gazul rusesc. Ȋn această toamnă, la Bruxelles, se vorbea de interzicerea exportului de gaze naturale lichefiate și limitarea consumului industrial de gaze naturale ȋn cazul ȋn care Rusia decide să ȋnchidă robinetul către Europa. Iar obiectivul final al UE este independența energetică și soluții ȋn acest sens sunt.

Premierul României Victor Ponta a susținut de foarte multe ori că obiectivul strategic al României este obținerea independenței energetice. Iar pentru țara noastră acest obiectiv este fezabil având ȋn vedere descoperirile făcute ȋn Marea Neagră și, recent, ȋn Buzău. Dar, lucrurile nu sunt așa de simple ȋn contextul ȋn care România este membru al UE și orice aspect negativ asupra Uniunii se răsfrânge și asupra țării noastre. Mai mult, noi trebuie să avem grijă și de Republica Moldova. Ȋn acest sens, propunerea premierului Victor Ponta de a crea „Uniunea Europeană a energiei” este una corectă și de viitor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 dec, 2014
Spitalul de Psihiatrie Jebel
Cristi al nostru a revenit acasa...
isi ia medicamentatia regulat
scrie zilnic la gazeta de perete
ulterior,vor fi republicate la Obiectiv.info
24 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
Cristi,du-te acasa baiatule, ca v-au aduc cearsafuri noi...
Insa ceva mai greu este de presupus de ce cumpara CFR Marfa lenjerie de pat, cearsafuri si halate de la o firma care nu are un cu totul altul obiect de activitate! Si care, drept urmare, a cumparat halatele de la o firma producatoare cu doar cateva zeci de ore inainte de a le revinde la SC CFR Marfa. Cert este ca la data de 07.10.2014, SC Maricons GPS SRL cumpara halate de la SC Textil Combest SRL, iar pe 10.10.2014, fete de plapuma, de cearsaf si de perina de la SC Aleiry Impex SRL.Toata cantitatea achizitionata a fost revanduta la SC CFR Marfa SA, dupa cum demonstreaza factura eliberata in data de 11.10.2014, in valoare de 93.806 lei.

Cesiuni creante

Iar pentru ca tambalaul facturarilor sa fie unul deplin, aceeasi suma se regaseste in data de 24.10.2014 in conturile Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, explicatiile de la rubrica de credit indicand-o drept „cesiune creanta CFR Marfa”!
20 dec, 2014
Decebal
Victor Ponta e expirat, am vazut ce a propus si nu ne mai intereseaza ce va propune de acum inainte. Suficient.
20 dec, 2014
Adam
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
19 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
amice,titlul este idiot
sau tu esti idiot
nu Ponta a facut propunerea ci ,eventual a aderat la ea,o sustine,cum de fapt afirmi si tu,mai jos
ce a propus intr-adevar Ponta pentru UE a fost plagiatul
dar acolo nu a fost nici Pop,nici Mang,nici Andronescu,sa-l scape...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ