Ce şanse are Traian Băsescu să revină la Primăria Capitalei? Răspunsul vine de la un reputat sociolog

| 14 oct, 22:49

Sociologul Vasile Dâncu a analizat șansele lui Traian Băsescu de a câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2016. Acesta a precizat că fostul preşedinte are "o conjunctură favorabilă" la care nici nu se aştepta: "să nu-și mai dorească nimeni Bucureștiul".

"Traian Băsescu este un jucător politic redutabil, chiar dacă la finalul de mandat parcă a forțat toate limitele, ca și cum n-ar mai vrea să se întoarcă în politică, chiar și declara destul de clar acest lucru. Însă, are o conjunctură acum favorabilă, o conjunctură la care cred că nici nu se aștepta - să nu-și mai dorească nimeni Bucureștiul. Bucureștiul este un fel de Cernobîl politic în acest moment, în care pot circula - probabil așa își închipuie marile partide - doar procurorii dnei Codruța Kovesi, care au costume împotriva contaminării radioactive. (...) Este un oraș apolitic. E foarte interesant și foarte curios.

Nu există, eu n-am mai găsit o țară în care primele două partide să nu se bată pentru Capitală. Capitala dă un semn pentru schimbare și a dat și în România. Ori, Traian Băsescu are acest spațiu. În plus, Traian Băsescu și cunoaște foarte bine acest spațiu", a declarat Vasile Dâncu, potrivit dcnews.ro.

Analistul politic a mai spus că în condițiile în care nu există candidați serioși pentru postul de primar general al Capitalei, "bucureștenilor li se pot reactiva simpatii mai vechi".


Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 oct, 06:40
Florin
Afacere de urmat
Start rapid si usor! Bani la domiciliu!
Cautam urgent colaboratori extrem de seriosi pentru lucru la domiciliu. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, calculator, cunostinte de operare cu documente word si pdf, timp liber de circa 2-3 ore pe zi. Oferim contract de comision si instruire pas cu pas, gratuita. Numai persoanele foarte serioase sunt rugate sa ceara detalii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ