Ce soluţie au găsit chinezii, pentru a se curăţa de poluare

| 19 iun, 2014

În ultima vreme, ştiinţa vine cu tot mai multe idei inovative, în contextul poluării masive din China. Cea mai recentă dintre ele este o băutură din lăstari de broccoli, care poate curăţa organismele chineyilor de agenţi poluanţi, dezvoltată de oamenii de ştiinţă de la Şcoala de Sănătate Publică John Hopkins Bloomberg din SUA.

Cercetările au stabilit până acum că legume ca broccoli au compuşi anti-cancerigeni. Lăstarii de broccoli produc glucorafanină, o substanţă care la rândul ei produce sulforafan, un compus care accelerează capacitatea organismului de a se detoxifica de agenţi poluanţi. În cadrul recentei cercetări, în jur de 300 de chinezi dintr-o comunitate rurală din provincia Jiangsu au băut un amestec de apă sterilă, ananas, suc de lămâi verzi şi pudră de lăstari de broccoli dizolvată, în timp ce un alt grup de voluntari a băut o licoare din care lipsea pudra de broccoli. Tuturor participanţilor li s-au făcut apoi teste de sânge şi urină, iar oamenii de ştiinţă au observat că, în rândul băutorilor de pudră de broccoli, rata de excreţie a crescut cu 61% în cazul benzenului, o hidrocarbură cancerigenă, şi cu 23% în cazul acroleinei, o substanţă toxică ce produce iritaţii.

Oamenii de ştiinţă spun că toţi oamenii îşi pot întări mecanismele de apărare împotriva organismului prin consumul noii băuturi.

 

 

 

Sursă: totb.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ