CNN va difuza o emisiune cu Traian Băsescu despre portul Constanţa

| 02 mai, 2013

Postul de televiziune CNN va difuza începând cu 23 mai o emisiune despre Portul Constanţa, în cadrul seriei de emisiuni "The Gateway", la realizarea căreia a participat preşedintele Traian Băsescu, imagini din timpul filmărilor fiind deja postate pe site-ul CNN.

"Într-o dimineaţă ceţoasă, un vas lung de 300 de metri îşi face intrarea la terminalul de containere din Constanţa, cel mai mare port de la Marea Neagră", notează CNN, la începutul unui reportaj intitulat "Constanţa, un port crucial ce îşi reafirmă poziţia", difuzat de canalul american miercuri seară.

"Până în decembrie 1989, portul Constanţa era în principal folosit la exportul produselor economiei româneşti şi pentru importul de materii prime, iar acum portul Constanţa este mai mult sau mai puţin un fel de poartă", aminteşte preşedintele Traian Băsescu pentru CNN. "În primul rând pentru România, făcând legătura României cu lumea şi, în acelaşi timp, este o poartă pentru Europa Centrală şi de Est", adaugă el.

CNN aminteşte că Traian Băsescu are legături strânse cu Constanţa, fiind 12 ani din viaţă căpitan de vas, la comanda unor mari tancuri petroliere.

"Cariera mea este legată de vase, în principal de tancuri petroliere", povesteşte Traian Băsescu. "Fiind mândru de a fi căpitan la bordul unui vas de 306 metri, am găsit resursele de a rămâne puternic exact în această perioadă a vieţii mele", notează el.

În prezent, România navighează în ape economice agitate ce îi încurcă creşterea economică, aminteşte CNN, care remarcă apoi că portul a fost extins tocmai într-o perioadă de prosperitate din anii 1960, când amplasarea sa strategică promitea să facă din el una dintre cele mai mari speranţe în Europa. 

Deşi portul funcţionează acum la o capacitate de doar 50%, preşedintele român este optimist, notează CNN.


"Ca prioritate pentru România, cât de sus se află portul?", a întrebat reporterul CNN, binecunoscuta jurnalistă Becky Anderson.

"Este singurul port legat de Dunăre, de canalul Rin-Main-Dunăre şi de Rotterdam', a subliniat preşedintele Băsescu. 'Este capătul unei autostrăzi albastre ce porneşte de la Rotterdam şi se termină în portul Constanţa. Este de o importanţă extraordinară având practic legătura cu toată Europa", a insistat el. 

În cadrul vizitei în România,  jutrnalista Becky Anderson a mers şi la uzinele Renault/Dacia, prezentate drept "cea mai de succes poveste de afaceri din ţară".

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ