Concurenţă mare pentru un post de miner la Vulcan şi Lonea

| 16 mai, 2014

Peste 460 de persoane şi-au depus dosarele la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) pentru a se putea angaja pe unul dintre cele 75 de locuri scoase la concurs de exploatările de huilă Vulcan şi Lonea, din Valea Jiului, ceea ce înseamnă că pentru un post de muncitor necalificat se vor lupta cel puţin şase oameni.

Secretarul general al Sindicatului 'Muntele', Ioan Ciubotaru, a declarat vineri că minele de cărbune din Valea Jiului au nevoie de angajaţi tineri, în condiţiile în care forţa de muncă este îmbătrânită, iar angajări importante numeric nu s-au mai făcut din anul 2000. 

'Media de vârstă este de aproape 44 de ani, iar la 45 de ani un miner iese la pensie. Anul trecut s-au angajat 60 de oameni la mina Lupeni, deşi pe ansamblul minelor viabile ar fi necesari sute de oameni în plus. Este nevoie de forţă de muncă tânără, deoarece pentru a pregăti un miner la locul de muncă, un om pe care să te poţi baza, sunt necesari cel puţin şapte ani', a explicat liderul sindical. 

În ceea ce priveşte angajările anunţate pentru această lună, concursul a fost programat pentru data de 26 mai. Depunerea dosarelor a expirat vineri la prânz.

Candidaţii care doresc să se angajeze ca muncitori necalificaţi la cele două mine vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii, departajarea lor urmând să fie făcută în baza completării unui chestionar şi a unei probe practice, care valorează 60% din nota finală. 

Conform regulamentului anunţat de CEH, proba practică constă în încărcarea a 400 de kilograme de sort cu lopata, materialul trebuind să fie trecut peste un obstacol cu o înălţime de 1,5 metri, în maximum patru minute. Depăşirea timpului limită va duce automat la descalificarea candidaţilor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ