Cultura-n dubă, bacalaureatu-n autocar

| 01 iul, 2013

Ca părinte și absolvent de școli de stat pe bune, nu cred că atât de cântata reformă ar trebui să se facă pe bază de milițienisme ieftine și cu impact la televizor.

Noua psihoză pe teme de învățământ e că acum trec prea mulți copii de examenele școlare. Și urmează celei potrivit căreia treceau prea puțini. Până acum, copiii erau prea proști și sistemul prea slab. Acum, că trec mulți pe subiecte mai ușoare, sunt tot proști, iar sistemul e corupt. Totul a culminat cu implicarea SRI, a poliției și, în general, a unei jumătăți de duzină de instituții de forță ale statului în examentul de bacalaureat. Acolo unde toată frauda cu subiecte de examen din țară s-a strâns într-un (singur) liceu; și ăla din Rahova. Pentru condimentarea mediatică a subiectului, cică doamnele profesoare și-ar fi ascuns șpaga-n sutiene. Sper că erau mari cupele și mici atențiile. De bărbați n-am aflat încă unde și-au pitit foloasele (ne)cuvenite, dar stau geană pe ecran. Or fi avut oamenii elastic la budigăi. Cert e că, după ce-au băgat cultura-n dubă, oamenii legii au mutat BAC-ul în autocar.

Da, după 1989, sistemul românesc de educație a involuat dramatic în raport cu (nedrept) hulitul învățământ de masă. Dar, ca părinte și absolvent de școli de stat pe bune, nu cred că atât de cântata reformă ar trebui să se facă pe bază de milițienisme ieftine și cu impact la televizor. Și nici să fie coordonată de niște aproximativi care au trecut pe la școală doar ca să fumeze-n WC și să-și achite diplomele. Știu că spaima păzește bostănăria, dar refuz să accept că, într-o societate normală la cap, pulanul bate creierul. Sau că salariile mai mari din sistemul bugetar trebuie alocate celor care vin să-i ia cu duba pe angajații la stat care au lefuri mici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iul, 2013
cerbu mihaita
bac 2010 de la liceul din Podu Turcului
Caz asemanator cu cel de la Bucuresti s-a intamplat in 2010 la liceul din Podu Turcului,judetul Bacau(gasiti in presa vremii ce s a intamplat atunci).Dar ce s-a intamplat pe urma e mai interesant(se stia ca la Podu Turcului se lua bacul daca dadeai bani ).O parte din cei care au fost prinsi ca au dat sau au primit spaga,au facut recurs(sentinta s-a dat in 29.02.2012 in dosarul nr 3261/110/2011).Si de atunci se tot amana recursul !!!Urmatorul termen este pe 19 sept 2013.
Unul dintre supraveghetori,profesor la scoala Stanisesti si director pe deasupra,a fost prins cu suma de 2100 lei primita de la directorul liceului ,ca sa nu vada ce se intampla pe holurile liceului(e vorba de David Spiru care e si var bun cu fostul director al liceului !).David nu a fost schimbat din functie decat prin aprilie 2013 ,pentru ca e membru pdl.Dar un alt director de la scoala din comuna Rachitoasa ,judetul Bacau a fost schimbat imediat in 2010 ,dupa ce a fost prins alaturi de David cu bani primiti de la directorul liceului.Oare nu era pdl la putere atunci?
Nu se va intampla nimic nici acum!Fiti fara grija !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ