Cum îi ajută Guvernul pe tinerii care vor să-şi cumpere o locuinţă

| 25 iul, 2014

ANL, care funcționează în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a construit până în această primăvară 3.200 de locuințe, dintre care 59 de amplasamente în cadrul programului locuințe finanțate cu credit ipotecar și peste 31.000 de apartamente destinate tinerilor de sub 35 de ani.

Prin ordonanță aprobată recent de către Guvern au fost introduse facilități pentru tineri în procesul de achiziționare a unei locuințe. Casele sau apartamentele ce aparțin Agenției Naționale de Locuințe (ANL) vor putea fi cumpărate de tinerii chiriași fie cu un credit bancar contractat cu garanția statului, fie cu plata în rate lunare.

Dacă legislația aplicată până în prezent prevedea ca prețul locuinței să poată fi achitat doar integral la data închierii contractului, din sursele proprii ale cumpăratorului și/sau din credite contractate de către acesta de la instituții financiare autorizate, în urma modificărilor aduse de Executiv la legea ANL lucrurile s-au simplificat.

Guvernul a decis că pot fi contractate credite „inclusiv cu garanția statului”, în termen de 5 zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară. Iar prețul de vânzare va putea fi achitat și în rate lunare, cu un avans de minimum 15% din valoarea de vânzare.

Citeşte şi: Locuințele ANL pentru tineri vor putea fi cumpărate de chiriași

În ceea ce privește locuințele destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate, acestea se vor afla sub administrarea autorităților publice centrale din domeniul învățământului, precum și din domeniul sănătății, până la îndeplinirea termenului de proprietate și schimbarea rolului fiscal pe numele acestora.

ANL, care funcționează în coordonarea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a construit până în această primăvară 3.200 de locuințe, dintre care 59 de amplasamente în cadrul programului locuințe finanțate cu credit ipotecar și peste 31.000 de apartamente destinate tinerilor de sub 35 de ani.

O altă veste bună pe care Guvernul a dat-o în perioada trecută, care demonstrează viziunea de sprijinire a noii generații, este că tinerii cu vârsta între 16 și 24 de ani pot beneficia și de proiectul „Investiția în tineri, investiția în viitorul nostru!”, ce le oferă acestora trei opțiuni în legătură cu viitoarea carieră profesioanlă: cursuri de formare profesioanlă, stagii de ucenicie sau ajutor pentru înființarea unei afaceri.

Astfel, cei șase miliarde de euro alocați pentru tineri la nivel european creionează atât pentru România, cât și pentru Uniunea Europeană șansa, ca în anii care urmează, să fie câștigată lupta în crearea de noi locuri de muncă pentru generația tânără, ce reprezintă motorul de dezvoltare al întregii societăți.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iul, 2014
izaura regionala
in final,trebuia adaugat si "traiasca lupta pentru pace"
in rest,magistral..
Ps-exprimarea "pana in primavara aceasta s-au construit..." este memorabila..
chiar daca se refera la ultimii 15-20 de ani

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ