Cum ne insultă și noul, și vechiul PDL inteligența

| 27 feb, 15:14

Şi Emil Boc, şi Vasile Blaga ori neagă, ori ne trimit la „scriptele oficiale”, jignind inteligența românilor și încercând să se detașeze de problemele finanțărilor ilegale, de plata campaniei din spagă, de neregulile regimului Băsescu, sub protecția căruia a domnit PDL.

Lanțul se strânge în jurul gâtului unor actuali sau foști apropiați ai fostului președinte, în cazul șpăgilor luate în dosarul Microsoft, bani negri care au ajuns la PDL și folosiți în campania prezidențială din 2009 a lui Traian Băsescu, fapte confirmate de Dorin Cocoș. Tot fostul soț al Elenei a mai declarat procurorilor că i-a dat lui Vasile Blaga 600.000 de euro din spaga primită în dosarul Microsoft, fără documente. Cu toate că spusele omului de afaceri sunt confirmate și prin declarațiile lui Gabriel Sandu, care a detaliat modul în care s-au împărțit banii și cum a fost nevoit să cotizeze la partid, noul și vechiul PDL continuă să insulte inteligența opiniei publice și a presei, negând orice fel de implicare.

Citeşte şi: BOMBĂ! Document OFICIAL al denunţului făcut de DORIN COCOŞ

Astfel, pe o singură voce, Vasile Blaga neagă că PDL ar fi primit bani de la fostul soț al Elenei Udrea, iar Boc susține că trebuie verificate ”scriptele oficiale”. Co-președintele PNL s-a apărat în cazul denunțului lui Cocoș, menționând că acesta "nu a adus niciun ban la partid" și că "cine a cotizat e pe lista oficială, se taie chitanță cum spun regulile întotdeauna". De partea cealaltă, fostul preşedinte al PDL, Emil Boc, a declarat că trebuie verificate "scriptele oficiale ale partidului" pentru a afla dacă omul de afaceri Dorin Cocoş a finanţat campaniile PDL, adăugând că "Dacă a dat, trebuie să ne uităm în scriptele oficiale ale partidului. Acolo există toate informaţiile oficiale, alte date eu nu am despre campania electorală".

Citeşte şi: Ce l-a determinat pe Dorin Cocoş să-şi denunţe partenerii de afaceri

În definitiv, cei doi ori neagă, ori ne trimit la „scriptele oficiale”, jignind inteligența românilor și încercând să se detașeze de problemele finanțărilor ilegale, de plata campaniei din spagă, de neregulile regimului lui Băsescu, sub protecția căruia a domnit PDL. Mai mult decât atât, nici măcar Traian Băsescu nu știe din ce bani a fost finanțată campania sa, după a declarat chiar el, nu era treaba lui să se ocupe de finanțe. Practic, cel dintâi luptător împotriva corupției a tăcut atunci când prin acte de corupție a avut bani să-și finanțeze campania electorală.

Citeşte şi: Alina Bica, Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş au fost trimiși în judecată în dosarul Bica 2

În tot acest amalgam de informații, acuzații și negări, un lucru este cert – acum, după atâția ani în care Băsescu&Co au trăit bine pe spinarea românilor, a venit vremea decontului. Practic, situația de față ne arată dedesubturile regimului instaurat de Băsescu, mafia din jurul lui fostului președinte și a unui PDL care a prosperat din contractele cu statul, banii acumulați pe căi ilicite fiind îndreptați spre campania electorală a lui Băsescu. Iar asta în timp ce ei tăiau salariile și pensiile românilor și condamnau România la austeritate.

Citeşte şi: Surse: Cătălin Predoiu, audiat în dosarul Alinei Bica

Interesant de urmărit este poziționarea noului PNL în această problemă, corupța și finantarea din spăgi a partidului devenind, în egală măsură, un subiect sensibil și pentru liberali. Dacă într-o realitate utopică vechii liberali ar trebui să simtă nevoia să le ceară partenerilor lor să lamurească aceste acuzații, vedem că, cel puțin pentru moment, aceștia nu au niciun fel de poziție publică. Tăcerea Alinei Gorghiu și a liderilor vechiului PNL ne duc cu gândul la un accept tacit al acestei situații.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 dec, 04:41
OffedRabe
furosemide for cats doses
s surrounding him right now, I donГў lasix without prescription In contrast, P Akt was reported to be associated with poor overall survival in a subset of lymph node negative breast cancer patients n 99 for whom treatment was standardized 37
28 feb, 14:34
GICA
tacerea e de .....guvernare
Madam gorghiu agresiva si tata cu Ponta pe nimicuri ,taceeeee...!!de ce ?ca sant la fel ,altfel nu s-ar fi insotit si .au o ...graba mare sa-l debarce pe Ponta ca sa puna basmaua pe procese si sa le insceneze adversarilor ....si mai nou , sa-l puna pe basescu premier !!
28 feb, 06:10
tyrex
Pai ce sunt tampiti sa ia pozitie cind cu buna stiinta i-au bagat in chilotii lor murdari ca sa-i cosmetizeze pe kriminalii de la PDL?
Sunt la fel de nenorociti si kriminali ca si portocalii iar acum au nerusinarea sa se ceara la guvernare. Au impresia ca lumea a uitat nemernicia guvernarii PDL si a mafiotului bashinescu. Ar fii nebuni sa voteze acum PNL cind de fapt sub acest nume se ascunde organizatia kriminala PDL. Dar cum in tara asta nu te mai mira nimic orice e posibil mai ales cind isi vara drakul coada , adica Inalta Poarta. Suntem o colonie ricano-germana caruia i se impune de afara guvernul si presedintele .Am ajuns de rasul lumii de la atata slugarnicie si pupinkurism.
27 feb, 15:55
dan slugarescu
imi place cum ai folosit virgulele in titlu..si "si"-urile
fabulos
vechiul PDL e copil pe langa tine
SNSPA,clasa Sultanescu,sigur...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ