Cum recomandă medicii să mâncați ouăle

| 16 aug, 2014

Pentru că au destul de mult colesterol, nu trebuie să mâncați mai mult de două ouă pe zi. În rest, sunt medicamente curate: conțin proteine mai bune chiar decât cele din carne, vitamina D, necesară fixării calciului în oase, potasiu, magneziu și alte minerale, mențin vezica biliară și ficatul sănătoase și au puține calorii-cam 75 cal/un ou.

Medicii explică mai jos care sunt cele mai bune ouă, cum trebuie să le păstrați în condiții de siguranță și cum le recunoașteți pe cele proaspete.Albușul de ou este o proteină completă, pentru că nu conține nici lactoză, nici colesterol sau alte grăsimi, ci foarte multe vitamine și minerale (niacină, riboflavină, magneziu, potasiu). Un consum ponderat de albuș reduce cu 60-70% riscul de boli metabolice, care pot deregla buna funcționare a glandelor (hipofiza, tiroida, glandele suprarenale). În plus, conferă o stare de bună dispoziție.



Integral pe doctorulzilei.ro

Tag-uri: albus, galbenus, oua
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ