Cum vede Dragnea varianta unui duel cu Tăriceanu pentru desemnarea candidatului coaliţiei PSD-ALDE la prezidenţiale

| 12 mar, 13:47

În PSD nu s-a discutat încă nimic despre propunerea de prezidenţiabil, drept urmare nici eventualele propuneri ale celor de la ALDE nu vor fi comentate, a transmis Liviu Dragnea, întrebat dacă vede posibilitatea ca el şi Călin Popescu Tăriceanu să se înfrunte pentru desemnarea candidatului coaliţiei la preşedinţie.

„Eu am spus că nu vreau să discutăm în partid despre o propunere de candidat pentru prezidenţiale, din acest motiv nu vreau să comentez nici propunerile colegilor noştri.
Noi încă nu am discutat şi nu discutăm despre asta", a răspuns Dragnea.

Întrebarea vine în contextul în care ieri PNL a stabilit, prin vot, că îl susţine pe preşedintele Klaus Iohannis pentru viitoarele alegeri prezidenţiale, venind şi cu o propunere de premier în persoana lui Ludovic Orban. Decizia de validare a propunerii de prezidenţiabil a fost adoptată de Consiliul Naţional cu 793 de voturi „pentru”.

 

Liderul liberal a avertizat de pe acum că va lua toate măsurile pentru ca PNL să câştige alegerile şi a atras atenţia că nu mai poate fi vorba despre niciun blat cu PSD şi că nici nu-i va tolera pe cei care nu luptă pentru partid.

„Sunt un om blând, care iubeşte oamenii, care am preferat să conving, să-i determin pe oameni să facă ceea ce trebuie prin argumente, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frică. Dar vă spun un lucru, eu sunt responsabil pentru PNL şi nu voi mai accepta ca 75% din partid, cei care muncesc, să bată pasul pe loc din cauza celor 25% care nu trag cu partidul, nu mai vreau să se facă opoziţie doar la nivel naţional. Vreau să văd fiecare lider PNL cum dă cu parul în fiecare şef de Consiliu Judeţean PSD, în fiecare primar PSD, în şefii de deconcentrate PSD”, le-a mai transmis Orban colegilor săi, care i-au acordat astăzi susţinerea pentru funcţia de premier.

Liberalii au votat, cu 785 de voturi, să-l susţină pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim ministru, în tandem cu Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte al României. La Palatul Victoria şi-a dorit să ajungă şi Viorel Cataramă, care a obţinut din parte membrilor PNL 113 voturi.

„Sunt un nostalgic de pe vremea cavalerismului, mi-aş fi dorit foarte mult ca bătălia să fie câştigată între mine şi Dragnea, o dezbatere directă, dar el nu este de acord, nu vrea pentru că el se simte foarte bine acolo unde se află, în spatele cordoanelor de jandarmi. Dar bătălia nu se va câştiga aşa, ci cu infanteria”, i-a transmis liderul PNL încă o dată, ca provocare, lui Liviu Dragnea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ