Dan Voiculescu, LA UN PAS de ELIBERARE. Cine este judecătorul care a vrut să-l scape de închisoare

| 11 dec, 2014

Pe 9 decembrie, Dan Voiculescu a fost la un pas de eliberare. Doi judecători au avut sarcina de a decide dacă admit cererea lui Voiculescu de anulare a pedepsei de 10 ani de închisoare şi rejudecare a dosarului ICA. Unul dintre cei doi judecători a fost de acord cu eliberarea, însă celălalt s-a opus. Judecata se va relua pe 6 ianuarie, cu un complet de divergenţă, format din 3 judecători.

Judecătoarea Isabelle Tocan a fost pentru respingerea cererii lui Dan Voiculescu, în vreme ce judecătorul Dan Lupaşcu ar fi vrut să-l elibereze pe acesta, conform unor surse judiciare citate de evz.ro.

Dan Lupaşcu a fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și al Curții de Apel București. Acesta și-a depus la un moment dat candidatura pentru un nou mandat de președinte al CSM. Argumentația sa, potrivit căreia un membru al CSM poate ocupa șefia instituției mai multe mandate, cu condiția să nu fie consecutive, a fost respinsă și s-a întors la Curtea de Apel București, instanță pe care a condus-o mai mulți ani. În prezent, este judecător și mai are câțiva ani până îndeplinește condițiile de pensionare.

Voiculescu pierde procesul în care contesta verdictul de necolaborare cu Securitatea în cazul lui Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ