Decizia ÎCCJ în cazul lui Darius Vâlcov

| 01 apr, 23:33

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat miercuri, pentru joi, pronunțarea deciziei pe contestația depusă de DNA la hotărârea instanței de a-l cerceta în arest la domiciliu pe fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov.

Pe 26 martie, ÎCCJ a respins cererea DNA de arestare preventivă a lui Darius Vâlcov, acesta fiind plasat în arest la domiciliu, însă procurorii au făcut contestație.

Miercuri, procesul a durat aproximativ 20 de minute, după ce Darius Vâlcov nu a mai dorit să dea o declarație în fața judecătorilor.

În acest dosar, Darius Vâlcov este acuzat de trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA). În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ