DIICOT, la 10 ani de activitate: Peste 30.000 de persoane judecate, 8,5 tone de droguri confiscate

| 12 dec, 2014

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism (DIICOT) a soluţionat de la înfiinţarea sa peste 64.500 de cauze, dintre care aproximativ 10.000 cu rechizitoriu, potrivit unui comunicat al acestei instituţii remis vineri.

93 de cauze au fost soluţionate prin acord de recunoaştere a vinovăţiei.

De asemenea, 30.831 de persoane au fost trimise în judecată. Numărul cetăţenilor trimişi în judecată în stare de arest preventiv se ridică la 14.783.

Valoarea măsurilor asiguratorii este de 5.205.937.914 de lei.

DIICOT a confiscat 3,5 tone de heroină/cocaină, 5 tone de canabis/rezină de canabis, 500.000 de bucăţi de droguri sintetice (comprimate ecstasy, LSD şi altele) şi 4 tone de precursori.

Cu ocazia aniversării a zece ani de la înfiinţarea DIICOT au fost înmânate plachete partenerilor şi diplome procurorilor care lucrează de zece ani în cadrul instituţiei.

Pentru destructurarea grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere procurorii DIICOT au intensificat cooperarea judiciară internaţională cu autorităţile judiciare străine şi au desfăşurat activităţi în domeniul combaterii criminalităţii organizate şi terorismului în colaborare cu autorităţi din 55 de state.

DIICOT a fost înfiinţată în anul 2004, prin Legea nr. 508/2004, în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate, frontaliere şi transfrontaliere. DIICOT este unica structură a Ministerului Public specializată în combaterea şi investigarea infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism.

Tag-uri: DIICOT, droguri, justiţie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ