Dr. Menci: Icrele din salata de icre din comerț sunt aproape absente. Efectele NEGATIVE ale aditivilor

| 12 mar, 2014

Icrele reprezintă o alegere sănătoasă deoarece sunt bogate în nutrienți. Cele albe au un conținut ridicat de vitamina A, D, de acid folic, de calciu, potasiu și mai ales de fosfor. Icrele negre (caviarul) conțin mult fier, fosfor, magneziu și vitamina D.

Însă ar fi de preferat să le preparăm acasă și să evităm salatele de icre din comerț deoarece conțin grăsimi nesănătoase, E-uri, aditivi și sare în exces.

”În general, pe eticheta salatelor de icre din comerț scrie: ulei vegetal, apă carbogazoasă, icre sărate știucă min. 6%, icre sărate tarama min. 4%, gelifiant guma xanthan E415, guma guar E412, conservant: benzoat de natriu E211, acid sorbic E200, acidifiant: acid citric E330, antioxidant: E316 erithorbat de sodium”, detaliază prof. Gheorghe Mencinicopschi.

Potrivit expertului în alimentație, acesta este un produs ce contine un exces de lipide de natură vegetala, icrele sunt aproape absente (6%), restul ingredientelor fiind aditivii alimentari, care dau produsului consistență: gelifianții guma xanthan şi guma guar. E412 poate provoca balonări, greață, crampe, astm, alergii și eczeme.

De asemenea, a fost folosit un conservant periculos pentru sănătate, care poate produce mutații la nivelul ADN-ului, după cum au arătat studii recente – E316 nu a fost încă evaluat complet, de aceea nu este recomandat pentru consum.

Astfel, acest produs nu e indicat copiilor, adolescenților, femeilor care alăptează, celor care suferă de dislipidemie, de boli hepato-renale, celor cu afecțiuni ale pielii, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de maladii neurodegenerative, suferinzilor de hiperuricemie (gută), celor cu cancer.

Dr. menci recomandă să preparăm acasă icrele și să folosim ulei de măsline extravirgin, ulei de rapiță, sau alte uleiuri presate la rece; de asemenea, în compoziție nu trebuie să adăugăm pâine, ci hrișcă fiartă și pasată.

Citește mai mult pe doctormenci.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ