E UNIC ÎN LUME! Ce se află într-o localitate din România. FOTO

| 03 apr, 2014

Ceapa este regina unei comune din Salaj, unde oamenii traiesc din cultivarea acestei legume minune. Ceapa de Pericei a devenit atat de faimoasa, incat primarul i-a ridicat si un monument.

Localnicii spun că în fiecare an o vând foarte bine în pieţe, pentru că i s-a dus vestea că da un gust special mâncării. Iar lor le asigură un venit decenz, scriu cei de la stirileprotv.ro.

Ceapa din Pericei e renumită în pieţe. Verde, galbenă, roşie sau de apă, oamenii o caută când ajung la tarabe pentru că este cea mai gustoasă. Iar în Pericei, toată lumea are măcar o brazdă de ceapă în curte sau la câmp.

În 2007 comuna Pericei a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă funie împletită din ceapă, care a măsurat patru kilometri şi jumătate. De bucurie, primarul a ridicat, în curtea şcolii, un monument în cinstea cepei.

Tibor Josza, viceprimar: "Acesta e monumentul cepei, este singurul monument din lume ridicat în cinstea unei legume, are 6 metri!"

Doamna Camelia a lucrat o vreme ca asistentă medicală, dar a renunţat la slujbă şi, împreună cu soţul, întors din Germania, a cultivat peste un hectar de teren cu ceapă.

Într-un hectar de ceapă se investesc aproximativ 7000 de lei. Câteva luni mai târziu profitul este cel puţin dublu. Cum orice mâncare gătită începe cu o ceapă călită - nu se întâmplă ca recolta să rămână nevândută. În plus, oamenii fac şi dulceaţă din ceapă, care se vinde foarte bine.

Valentin Corman, cultivator: "E rentabil să te ocupi cu produsul ăsta. E foarte căutat în orice bucătărie. Să ştiţi că se trăia şi se construiau case din ceapă şi usturoi".

Pe lângă faptul că îşi câştigă traiul din ceapă, oamenii din Pericei spun că sunt şi mai sănătoşi, pentru că mănâncă zi de zi această legumă regină la ei în comună.

Ceapă din Pericei a fost apreciată recent şi la Bruxelles, în cadrul unui târg de produse tradiţionale româneşti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 2014
manuel
nu inteleg ce este unic in lume...ceapa ???? idiot titlu, idiot articol,idiot reporter...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ