Emil Boc, afaceri urât mirositoare la primăria Cluj-Napoca

| 07 ian, 2014

Nu au fost puțini aceia care s-au întrebat ce anume i-a pișcat pe clujenii care l-au reales în 2012 ca primar pe premierul de funestă amintire, Emil Boc.

”Fumat” din punct de vedere politic și ”afumat” peste măsură lungul șir de măsuri economice negre prin care guvernele portocalii au atentat la buzunarul, economiile și slujbele românilor, Emil Boc nu părea să mai aibă nicio căutare în politica sau administrația din România. Sorții i-au surâs, totuși, atunci și premierul a fost reales primar, fiind salvat astfel de oprobriul național de votul dat cu prea mare ușurință de câțiva clujeni.

Mortul de la groapă nu se întoarce, însă, spune o vorbă care devine actuală chiar dacă, în acest caz, cel în cauză este un cadavru politic de dreapta. Mențiunea notabilă este că ceea ce au refuzat să ”îngroape” clujenii la momentul oportun, va fi ”dezgropat” după toate aparențele de mecanismele Justiției din România. Se pare că scaunul de primar de sub fostul premier a prins un miros respingător, cu toate implicațiile de natură să atragă rigorile legii asupra primarului fost premier.

Acuzele publice care dau actualmente frisoane celor implicați vin din partea unui consilier local liberal, Ioan Bîldea, vicepreşedinte PNL Cluj-Napoca, care îl atacă pe Boc afirmând că “a direcţionat peste o jumătate de milion de euro din banii municipalităţii către câteva firme cu care Primăria a derulat un contract de întreţinere a străzilor”. Întrebarea care se pune în acest caz, desigur, este dacă străzile Clujului arată așa cum ar presupune o investiție de peste 50 de milioane de euro contractată cu două firme încă de pe vremea primului mandat al edilului Emil Boc. Răspunsul este evident și vizibil pentru oricine dorește să tragă o raită prin Cluj. Problema capătă însă stufoșenie cu iz penal pe măsură ce contractul rămâne nefinalizat și ulterior este suspendat în 2011, în timpul mandatului celebrului Sorin Apostu. Cum s-a semnat un contract de o asemenea valoare cu J.V. CONSORZIO GARBOLI CONICOS SPA-TIRRENA SCAVI SPA ROMÂNIA SUCURSALA CLUJ? Dar mai ales ce ascunde acest contract care nu este susținut de starea și aspectul străzilor din Cluj-Napoca, din moment ce revenitul în funcție Emil Boc a făcut până în prezent tot posibilul pentru a-l îngropa cât mai adânc...

Mecanismele de disimulare nu se referă numai la valoarea exorbitantă a contractului suspendat de Apostu prin 2011 ci și la despăgubirile recente, în valoare de o jumătate de milion de euro pe care primăria Clujului se vede nevoită să le plătească acelorași firme. Implicarea funestului Boc este dincolo de orice dubii, din moment ce consilierul Bîldea îl acuză pe edilul șef că nu a făcut demersurile absolut normale și obligatorii de a obține asistență juridică pentru primărie, având în vedere cuantumul exorbitant al despăgubirilor solicitate. Frauda de care îl acuză liberalii clujeni pe Emil Boc s-a finalizat la şedinţa Consiliului Local din 11 decembrie, în urma retragerii din sala de ședință a consilierilor, după o controversă cu primarul.

“Proiectul vizat, precum şi Referatului întocmit de către aparatul de specialitate al Primarului pentru acesta nu au fost publicate pe site-ul Primăriei. Ele nu sunt publice nici acum”, se arată în comunicatul făcut public de PNL. Acuzele la adresa primarului Emil Boc, a consilierilor PDL cât și a juriștilor primăriei precizează că acest caz a fost mușamalizat în mod suspect încă din 22.01.2013, de când datează soluţia de la Tribunalul Specializat Cluj, cei în cauză omițând să informeze Consiliul Local: ” PNL Cluj-Napoca a urmărit istoria procesului dintre Primărie şi consorţiul italian, şi a constatat faptul că instituţia condusă pe rând de Sorin Apostu, Radu Moisin şi Emil Boc nu a depus nici cel mai mic efort pentru a câştiga procesul generat în ruşinoasa epocă Apostu. Coincidenţă sau nu, avocatul apărător al consorţiului a fost Valeriu Stoica, coleg de partid al lui Emil Boc. Evident, ca într-un film cu happy-end pentru afacerile PDL, Valeriu Stoica învinge în instanţă primăria lui Emil Boc şi clujenii sunt puşi la plata a 2.650.600 lei. În loc să lupte să apere interesele clujenilor, reprezentanţii municipalităţii au lăsat parcă la un semn armele jos şi s-au prefăcut că au uitat de termene, de dosar cu totul. Emil Boc nu este străin de această situaţie, dată fiind secretomania din jurul acestei cauze şi manevra prin care a introdus pe ordinea de zi, în ultimul moment proiectul de hotărâre privind plata despăgubirilor”.

Acest caz, în măsură în care implicațiile juridice apar ca inevitabile, poate reprezenta cântecul de lebădă al celui de-al doilea politician liberal-democrat din lista scurtă a preferințelor președintelui Băsescu, după Elena Udrea. Oricare ar fi ritmul și finalitatea anchetelor ce vor urma cu siguranță în acest caz, devine greu de imaginat în aceste condiții orice posibilă implicare a primarului Emil Boc în campania prezidențială 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ