Gigi Becali îi dă un sfat lui Sorin Oprescu: "Recunoaşte-ţi fapta!"

| 20 sep, 17:20

Gigi Becali i-a transmis un mesaj primarului Sorin Oprescu, aflat în arest preventiv la Poliţia Capitalei. Omul de afaceri a spus, la România TV, că edilul ar trebui să-şi recunoască faptele în faţa anchetatorilor, "pentru că de puşcărie nu scapă".

"Îi dau un sfat domnului Sorin Oprescu: lasă vrăjeala, dacă le spui sau nu le spui, dacă recunoşti sau nu recunoşti... recunoaşte fapta! Bine, să nu facă denunţuri, că nu este frumos. Te-a prins pe tine, plăteşte tu, nu bagi pe alţi oameni la puşcărie.

Da, domnule, recunosc că am luat şpagă şi cu asta basta! Ieşi şi mai repede din arest. Te duce în arest la domiciliu, că de puşcărie nu scapă. De ce să nu faci puşcărie la domiciliu şi să te duci la închisoare?", a declarat Gigi Becali, duminică, la România TV.

Latifundiarul a mărturisit că era în relaţii bune cu Sorin Oprescu, pe care îl admira. "Eu nu-l judec pe Oprescu. Eu eram în relaţii foarte bune cu el şi îl admiram. Mie îmi plăcea de el. De-aia, dacă cumva el vede, eu l-aş îndruma prieteneşte şi cu dragoste: recunoaşte-ţi fapta! Mai bine spui adevărul cu demnitate. Pentru că până acum a fost un om demn, mie mi-a plăcut de el. Păi dacă ai fost demn, recunoaşte că ai greşit şi cu asta basta! În arest nu e bine!", a conchis Gigi Becali.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei, în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 sep, 18:52
RSSS
Când terminați cu CIOBANUL ăsta, că are mintea prea odihnită???

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ