Gigi Becali, sfârșit de telenovelă, început de film

| 04 iun, 2013

Instanța supremă a pronunțat astăzi sentința în faimosul dosar Valiza. E deja a treia condamnare consecutivă. Cam mult pentru o singură persoană, oricât ar fi ea de blindată psihic și financiar.

Dominat de nemărginita pasiune de a fi în centrul atenției, zisul latifundiar din Pipera constituie (de această dată, chiar fără voia lui) subiect de înlănțuite și nesfârșite breaking news-uri pe posturile de televiziune. Pentru că, între altele, încă produce (chiar și din spatele gratiilor) audiență. Lumea e, din varii motive (simplă curiozitate, microb fotbalistic, obișnuință de consum), interesată să afle tot ceea ce i se întâmplă controversatului personaj public.

Om al profundelor contraste, Gigi Becali polarizează. Îl simpatizezi sau îl detești, cale de mijloc nu există. Sondajele de opinie arată că majoritatea mută, care ar lua foc de indignare instantaneu în cazul oricărui alt acuzat de corupție, empatizează cu el. Lacrimile de durere ale familiei, vizitele la penitenciar ale apropiaților săi, recunoștința călugărilor de la Athos, incertitudinile privind viitorul Stelei, reacțiile politice, totul vinde. El însuși e o telenovelă care, la un moment dat, părea fără de sfârșit, dar care acum își turnează ultima serie. Fiindcă de aici încolo drumul e fără ieșire. Interesul față de soarta marelui condamnat va scădea natural, mai ales că nu-i nici vreun Adrian Năstase, capabil să producă zilnic texte de blog care să-l țină în atenția publicului ori vreun Nelson Mandela, devenit simbol politic în detenție.

Chiar nu m-ar mira ca, profitând de moment și de realitatea că personaju-i ofertant, vreun întreprinzător inspirat să finanțeze un proiect cinematografic de ecranizare a ascensiunii/prăbușirii bizarului și extrem de vizibilului machidon. Asta dacă tot n-a fost să fie ca patronul Stelei să producă pe banii lui filmul istoric pe care-l visa regizat de Sergiu Nicolaescu…

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iun, 2013
pensionar
Cine crede ca de pomana a trimis 1.70.000 euro pentru premiere la echipa u cluj.Daca vroia pomana o trimetea la un spital de cancerosi, la handicapari dupa ce a platit taxe si inpozite.El a trimis bani ca daca castiga steua lua de la fifa, uefa circa triplu, deci facae profit spala bani.Dt=r in RO lui becali se poate orice minciua acceptata, de si daca un medic primar are 300 euro pensie dupa 41 ani si 17 ani scoala din care 6 facultate asta inseamna 5.6666 de pensi aruncat pentru premiere.ASTA DEJA MAFIE NU PREMIERE.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ