Ilie Năstase: Avem una dintre cele mai valoroase generaţii de jucătoare'

| 08 iul, 2014

BRD Bucharest Open. Ilie Năstase, preşedinte onorific al Federaţiei Române de Tenis, a afirmat în revista oficială a turneului BRD Bucharest Open (WTA) că ţara noastră are una dintre cele mai valoroase generaţii de jucătoare.

''Fetele noastre, la fel ca şi băieţii merită un astfel de turneu. Rezultatele lor din ultima perioadă, clasamentul lor WTA, jocul pe care îl arată pe teren demonstrează că avem una dintre cele mai valoroase generaţii de jucătoare'', a spus fostul tenisman.

''România se numără printre puţinele ţări din lume care se pot mândri că găzduiesc, într-un an, câte o competiţie majoră pentru fiecare dintre cele două circuite profesioniste'', subliniază Năstase. ''Cu o istorie de peste două decenii de organizat un turneu ATP la cel mai înalt nivel - BRD Năstase Ţiriac Trophy -, suntem privilegiaţi ca anul acesta să avem, pe zgura românească, şi un turneu WTA. Nu este uşor de adus o astfel de competiţie în ţară şi cu atât mai greu de menţinut an de an'', a continuat Năstase.

BRD Bucharest Open. Ilie Năstase a mai remarcat că ''ar fi fost păcat să ratăm şansa de a le oferi sportivelor noastre şansa de a juca în faţa propriului public, iar pe fanii lor de a-i priva să le vadă pe teren. Şi nu doar fetele noastre, ci şi alte jucătoare de top mondial care participă la astfel de competiţii pentru a aduna puncte în clasamentul WTA, dar şi premii şi trofee în palmares. Aşadar, organizarea unor astfel de competiţii în România nu poate fi decât benefică pentru întreg fenomenul sportiv din ţara noastră. Astfel se lansează modele, idoli - vezi fenomenul Simona Halep - şi atrag cât mai mulţi copii spre acest frumos port. Asta nu înseamnă decât o creştere a probabilităţii că, peste câţiva ani, să avem noi campioni''.

BRD Bucharest Open. Fostul mare jucător a urcat BRD Bucharest Open ''să ajungă cel puţin la vârsta turneului ATP din România, iar odată cu el să crească şi viitorii campioni. Până atunci, să ne bucurăm de jocul campionilor de astăzi''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ